Sözleşmeli tarım ürünleri için tarım sigortası zorunluluğu

Tarım Sigortaları Havuzu tarafından sözleşmeli tarım ürünleriyle üretim varlıklarına tarım sigortası zorunluluğunun olacağı bildirildi.

TARIM 27.03.2023, 17:27 28.03.2023, 08:49
Sözleşmeli tarım ürünleri için tarım sigortası zorunluluğu

TARSİM tarafından yapılmış olan paylaşıma göre orman ve tarım alanlarında önemli düzenlemeleri içine alan kanun değişikliği teklifinin yasalaşmasına dair yapılmış olan değerlendirmeler paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacak

Buna göre, tarım sektörüne ilişkin politikaların belirlenmesi, planlanması ve koordinasyonuna dair ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği gerçekleştirilerek uygulanması konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili konumda olacak.

Tarımsal üretimin planlanması, gıda güvenliğinin sağlanması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin tesis edilmesine dair Tarım ve Orman Bakanlığı'nca belirlenen ürün veyahut ürün gruplarının üretimine başlanmaksızın Bakanlıktan izin belgesi alınacak.

Bakanlık, arz ve talep miktarına dair yeterlik derecesini dikkate alıp hangi ürün veyahut ürün gruplarının üretileceğiyle tarım havzası veyahut işletme bazında azami ve asgari üretim miktarlarını belirleyecek. Tarımsal üretim sözleşmesini içine alan ürünlere veyahut üretim varlıklarına sigorta yaptırılması konusu da zorunlu olacak.

Yorumlar (0)