Satışlar arttı! 1 milyon hindi kesilecek

Yılbaşına az bir zaman kala hindi satışlarının patlak verdiği ifade edildi. Bu kapsamda bir milyon hindinin kesileceği öngörülüyor.

TARIM 29.12.2020, 11:37
Satışlar arttı! 1 milyon hindi kesilecek

Yılbaşı akşamına az bir zaman kala hindi satışları yeniden patlak verdi. Hindinin yılbaşı sofralarına önemli bir yere sahip olduğu biliniyor. 

Koronavirüs önlemleri sebebiyle kısıtlamaların getirilmesi ve vatandaşların yeni yıla evlerinde girecek olmaları nedeniyle hindiye yönelik talep iyice arttı. 

Hindi satışları, 2019 senesine göre yüzde 30 oranında artış gösterdi. Alınan bilgiye göre, hindilerin ücretleri 200-500 TL arasında değişiyor. 

Ayrıca, hindilerin ücretlerinin, tüketiciye sunulma, beslenme alışkanlığına, ağırlığına ve ırkına göre tespit edildiği belirtiliyor. 

Bu kez yılbaşı sürecinde 1 milyon civarında hindinin kesileceği öngörülüyor. 

Hindi yemeği nasıl hazırlanıyor?

Koronavirüs sebebiyle çekirdek ailenin evde kutlama yapabileceği yılbaşı akşamında üç kiloluk bir hindinin yeteceği ifade ediliyor. Hindinin üç saat boyunca haşlanması, ardından süt, salça ve kremadan oluşan sosun üstüne sürülmesi gerektiği belirtiliyor. Yağlı kâğıt ile kaplanan hindinin, fırına verilmesi ve kızarmasının ardından iç pilavla doldurulması gerektiği kaydediliyor. Daha sonra haşlanan sarımsak, domates, biber, soğan, kabak, brokoli ve havuç gibi sebzelerin de yanına yerleştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)