Pakdemirli’nin en yakın ismi bakanlıktaki görevinden ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığının en önemli birimlerinden biri olan Strateji Geliştirme Başkanlığında Başkanlık görevini sürdüren Oruç Baba İnan görevinden ayrılıyor.

TARIM 03.01.2020, 10:06 03.01.2020, 10:24
Pakdemirli’nin en yakın ismi bakanlıktaki görevinden ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığında, Bakan Pakdemirli döneminde göreve başlayan bazı üst düzey bürokratların görevini bıraktığı öğrenildi. Strateji Geliştirme Başkanı Oruç Baba İnan’ın görevinden ayrıldığı bilgisi hızla yayıldı. Oruç Baba İnan, Strateji Geliştirme Başkanlığı ile birlikte Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığını da vekâleten yürütüyordu.

Tarımda Milli Birlik Projesi’nin mimarı Oruç Baba İnan

Tarım sektöründe uygulamadan kaldırılan “Tarımda Milli Birlik Projesi”nin kurucu mimarı olarak Oruç Baba İnan gösteriliyor. SAP ve Capital Dergisi’nin iş birliğinde Ankara’da düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde konuşma yapan Strateji Geliştirme Başkanı Oruç Baba İnan, “iklim değişikliği”, “nüfus artışına bağlı kaynakların azalması” gibi doğal değişikliklerin altını çizerek şunları söylemişti:

“Bu döneme ülke olarak hazırlanmamız ve pozisyon almamız gerekiyor. Dünyada 800 milyon insan açlık çekiyor. Yani, şu an bu türbulans dönemini yaşayan insanlar var. Bizim de bu sürece hazırlanmamız için bir karış toprağın ve bir damla suyun kıymetini bilecek sağlam bir mekanizmaya ihtiyacımız var. Tarımda Milli Birlik Projesi ile sağlam bir bünye inşa edeceğiz.”

Bakan Pakdemirli'nin Meclis konuşmasının ardından görevden ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Meclis’te Bakanlığın 2020 bütçe görüşmesinde yaptığı bir konuşmada iki büyük bakanlığın birleştirilmesinden dolayı bu yıl bakanlıkta bazı sorunların meydana geldiğini ancak önümüzdeki yıl da bu problemin sürmesi durumunda ekipteki arkadaşlarının çalışma şartlarının gözden geçirileceğini ifade etmişti. Pakdemirli'nin yaptığı bu konuşmasının üstünden çok zaman geçmeden kendisine en yakın isim olarak bilinen Oruç Baba İnan'ın görevden ayrılması dikkat çekici oldu.

Oruç Baba İnan, aynı zamanda 2000 ÖSS Sözel Birincisi olarak da biliniyor.

Yorumlar (0)