Manisa’da üreticilere 291 tonluk gübre desteği sağlandı

Manisa’da 4 bin 200’ün üzerinde üreticiye 290 tonun üzerinde gübre desteği sağlandı. 3 milyon TL’yi aşkın fiyatla temin edilen gübreler özellikle pandemi dönemi ve Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş nedeniyle zor günler yaşayan üreticiye destek oldu.

TARIM 18.04.2022, 13:49 19.04.2022, 09:22
Manisa’da üreticilere 291 tonluk gübre desteği sağlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi artan girdi fiyatları nedeniyle zor günler yaşayan üreticiye destek olmak amacıyla il genelinde 4 bin 200’yün üzerinde üreticiye 3 milyon TL’nin üzerinde gübre desteğinde bulundu. Verilen desteğin ardından üreticilerin yüzü gülerken projeden çiftçi kayıt sistemine kaydını yaptırmış olan 30 dönümün altında araziye sahip ve yem bitkisi ve tek yıllık bitkiler üreten küçük üreticiler faydalandı.

4 bin 200’ün üzerinde üretici faydalandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğü ile Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanarak hayata geçirilen Üreticilere Gübre Desteği projesi kapsamında il genelinde 4 bin 200’ün üzerinde üretici gübre desteğinden faydalanma şansını yakaladı. 3 milyon liranın üstünde bedelle tedarik edilen 290 tonun üzerinde nitropower gübre Manisa’daki bereketli bölgelere yerleştirilerek üreticilere destek verdi.

290 tonun üzerinde gübre dağıtımı gerçekleşti

Son iki yılda pandemi nedeniyle yaşanan zorluklar ve Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın tarımsal süreci vurması üzerine harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede üreticilere gübre desteğinde bulundu. Projede ana hedef olarak özellikle arpa, nohut, buğday, fasulye, çavdar, sebzeler gibi temel gıdalar ve hayvancılıkta kullanılmak üzere yem bitkileri ile tek yıllık bitki yetiştiriciliği ile uğraşan nispeten küçük üreticilere destek olmak yer alıyordu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 75 hibe desteği ile 290 tonun üzerinde gübre dağıtım işlemi gerçekleştirilirken; 3 milyon TL’nin üzerinde fiyatla temin edilen yüzde 33 azotlu nitropower gübreler tarım alanlarına destek verdi.

“Bereketli bir hasat dönemi temenni ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 4 bin 200’den fazla üreticinin yararlandığı destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu:

Kırsalda kalkınmanın gerçekleşmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu nedenle pandemi süreci ve yakın bir zamanda patlak veren Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle yaşanan olumsuzluklar yüzünden zor günler geçiren üreticilerimize destek verme kararı aldık. İlk olarak buğday üreticileri için tasarlanan projede hızlı bir karar alarak tek yıllık bitki ve yem bitkisi yetiştiricilerini de sürece dahil ettik. 3 milyon TL’nin üzerine mal olan 290 tonun üzerindeki gübreleri 4 bin 200’ün üzerindeki üreticiye ulaştırdık. Nisan yağışları yaşanmadan önce üreticilerimize verdiğimiz gübrelerin bereketli olmasını diliyoruz.

Yorumlar (0)