Karadeniz hamsisi Edirne'yi şenlendirdi! Fiyatı ise...

Karadeniz'deki hamsi bereketi Edirne'deki tezgahlara yansıdı.

TARIM 21.01.2021, 17:36 22.01.2021, 12:36
Karadeniz hamsisi Edirne'yi şenlendirdi! Fiyatı ise...

Karadeniz'e sahili olan Kırklareli ilinin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde yaşanan hamsi bolluğu, tezgahlara şenlendirdi.

Hamsilerin Edirne balık pazarındaki tüm tezgahları süslediği görüldü.

Daha önce kilogram fiyatı 40 lira olan hamsinin bugünkü fiyatı, bolluk sonrası 20 liraya kadar geriledi.

"Bugaristan tarafından akımla geldi"

Suların soğuması ile hamsinin bollaştığını, özellikle İğneada'da hamsinin bol olduğunu belirten balıkçı esnafı Ferudun Bistiren, hamsi fiyatının çok daha gerilemesini beklediklerini, balıklar Bulgaristan tarafından büyük bir akımla geldiğini, fiyatının da bolluğa bağlı olarak neredeyse yarı yarıya gerilediğini bildirdi.

"Hamsi bolluğu 1 ay sürebilir"

Vatandaşların bu yıl özellikle iri hamsiye hasret kaldığını ifade eden balıkçı esnafı Hamza Köksoy, hamsi bolluğunun yaklaşık bir ay kadar sürmesinin beklendiğini, hamsinin fiyatının bolluk sebebiyle gayet uygun olduğunu, diğer balıkların fiyatlarının ise çok değişmediğini belirterek, "Çinekop 60 lira, çipura 50 lira ve levrek 25 lira. Hamsi malumunuz tüm sofraların 'kuru fasulyesi' olduğundan vazgeçilmiyor." ifadelerini kullandı.

Fiyatı düşünce vatandaş hamsiye koştu

Şehir sakinlerinden Sönmez Çete, hem hamsinin tadı dolayısıyla hem de fiyatının iki kat oranında düşmesi sebebiyle hamsi almayı tercih ettiklerini dile getirdi.

Alaattin Boyalık isimli vatandaş ise "Hamsi yemeği gerçekten çok özledik. Hamsi başta olmak üzere tüm balıkların bolluğunun sürmesini temenni ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)