İşte Türkiye’nin en güzel horozu!

Ankara’da gerçekleştirilen 4. Ulusal Kümes Hayvanları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Fuarı’nda “Horoz Güzellik Yarışması” yapıldı. Yarışmayı güzelliğiyle damga vuran “Osmanlı Sultan” ırkı horoz “Pusat” kazandı.

TARIM 16.01.2020, 11:51 16.01.2020, 13:18

Çanakalle Lapseki’de ikamet eden ve 7 yıldır “Osmanlı Sultan” ırkı horoz yetiştiren İbrahim Arkan’ın “Pusat” isimli horozu, dün Ankara’da gerçekleştirilen 4. Ulusal Kümes Hayvanları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Fuarı’nda birinci seçildi.

Türkiye’nin tüm illerinden ve başlıca Irak, Azerbaycan olmak üzere yurt dışından da pek çok ziyaretçiyi konuk eden fuara “Osmanlı Sultan”ı Pusat damga vurdu.
Yurt dışından gelen hakem heyetince birinci seçilen Pusat’a yarışma öncesinde ve sonrasında teklif yağdı ancak horozun sahibi İbrahim Arıkan tüm teklifleri reddetti ve Pusat’ın paha biçilemez olduğunu söyledi.

Hakemler Avrupa’dan geldi!

Lapseki Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Arkan, “Bu hayvanımızın adı Pusat. Federasyonumuzun en son düzenlemiş olduğu 4. Ulusal Kümes Hayvanları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Fuarı’nda kendisi ‘Osmanlı Sultan’ dalında en iyi horoz seçildi ve Türkiye şampiyonu oldu. Bu yarışmalarda hayvanların kendi cinsine göre sahip olması gereken belirli ırk standartları var. Irk standartlarını taşıyan hayvanların içinden en güzel ve en kaliteli olanı Türkiye şampiyonu seçiliyor. Bu hayvanların puanlanması için de Avrupa’dan hakemler gelip, değerlendirmeyi onlar yapıyor. Ben 7 yıldır bu hobiyle uğraşıyorum. 7 yıldır Osmanlı Sultan tavuğu ve horozu ırkına gönül verdim” dedi.

Yorumlar (0)