İstanbul Boğazı ve balık halinde şok denetim!

İstanbul Boğazı ve balık halinde, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından denizde ve balık halinde şok denetim yapıldı. Yapılan denetimlerle çok miktarda para cezası kesildi. Denetimlerde 53 ton balığa el konulurken, bu rakamların 30 kilogramı köpek balığına ait çıktı.

TARIM 10.01.2020, 10:50
İstanbul Boğazı ve balık halinde şok denetim!

İstanbul Boğazı ve balık halinde düzenlenen denetimler İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafınca gerçekleştirildi. Su Ürünleri Kanunu’na aykırı faaliyetlere ilişkin “Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girdi. Bunun üzerine İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri İstanbul Boğazı ve balık halinde denetim gerçekleştirildi.

Karada 53 ton balığa el konuldu

Karada gerçekleştirilen denetim kapsamında 3 bin 750 kasa istavrit, 99 kasa kefal, 31 kasa mezgit, 32 kasa hamsi, nilüfer 21 kasa, 1 kasa ahtapot, 1 kasa vatoz, 2 kasa turna, 30 kg köpekbalığı, 1 adet yayın balığı olmak üzere toplam 53 ton balığa el konuldu.

Kaçak avcılara ve eksik belgeli gemilere idari para cezası

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizde ve halde şok denetimler gerçekleştirdi. Denetime katılan ekipler Sarıyer Büyükdere'deki Marmara ve Boğazlar Komutanlığı'ndan gemilerle şok denetimi gerçekleştirmek adına denize açıldı. Kaçak avlanmaların önüne geçmek amacıyla şok denetim faaliyetini sürdüren ekip gemileri, boğazda balık tutan gemilere yanaştı. Yetkililerin geçtiği gemilerin evrakları tek tek inceledi. Gerçekleştiren denetimler neticesinde eksik belgeli gemilere idari para cezası kesildi.

"Avcılık süresi dolmasına rağmen avlananlara biner lira idari para cezası uygulanacak"

Başarıyla tamamlanan “şok denetim” çalışmasının ardından ilgili cezalara ilişkin açıklamada bulunan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Şu anda bir balıkçı teknemize yanaştık. Balık avlamadıklarını gördük ama evrak kontrollerini yaptık. Evrak kontrollerinde yeşil ruhsatlarına, balıkçı teknelerinin geçerlilik sürelerine, balıkçı faaliyetinde bulunan ekibin sarı ruhsat dediğimiz av tezkerelerine bir de bundan önce nerede ne balık tutmuşlar diyerek elektrik seyir defterini de inceledik. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de kendi denetimlerini gerçekleştirdi. Diğer bir teknede çalışanlardan ikisinin su ürünleri avcılık tezkeresinin süresi dolmuş. Bunlar 5 yıllık aralıklarla veriliyor. Yeni kanunun hükümlerine göre biner lira idari para cezası uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)