İnhisar'da yeşilsoğan hasadı başladı

Marmara Bölgesi'nin en önemli sebze üretim merkezlerinden bir olan Bilecik'e bağlı İnhisar ilçesinde hasat edilen yeşilsoğan, temizlenip araçlara yüklenerek satış noktalarına naklediliyor.

TARIM 01.12.2021, 21:09 02.12.2021, 16:22
İnhisar'da yeşilsoğan hasadı başladı

İl çapında 1417 dekar büyüklüğündeki bölgede senede 2 bin 600 tonu aşkın ürün yetiştiriliyor. Sebze üretiminin gerçekleştirildiği ilçede ise seralarda senede 562 dekarlık alanda 960 ton yeşilsoğan yetiştiriliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kepez, basın mensuplarına, ilçede yer alan seralarda bugünlerde yeşilsoğan, roka, marul, maydanoz ve tere gibi kış sebzeleri üretildiğini kaydetti.

Rakımı 210 metre olan ilçede kış aylarının çok soğuk geçmediğini ifade eden Kepez, "Birçok noktada seralar mevcut. An itibarıyla yeşilsoğan üretimi çok fazla. Bu bölgedeki tarım faaliyetlerinde istihdam imkanı da var." şeklinde konuştu. 

"Ülke ekonomisine katkı sunuyoruz"

Kepez, ürünlerin büyük oranda Ankara, İstanbul, Sakarya ve Eskişehir'e nakledildiğini, hem ülke hem de ilçe ekonomisine katkı sunduklarını dile getirdi.

Çiftçilerden Halil Argınhan da yeşilsoğana ek olarak maydanoz ve marul yetiştirdiklerini, 15 dönüm büyüklüğünde ekili alanlarının olduğunu belirtti.

Soğan hasadında görev yapan Ayşe İşler ise çok zor da olsa tarımla uğraşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)