Fiyat artışlarına karşı Tarım Kredi’den yem fabrikası adımı

Piyasada yaşanan fiyat artışlarına karşı Tarım Kredi Kooperatifleri yeni bir adım attı. Yem fabrikalarının açılacağını duyuran Tarım Kredi, ilk açılışın ise Erzurum’da yapılacağını açıkladı.

TARIM 14.11.2022, 15:03 15.11.2022, 09:37
Fiyat artışlarına karşı Tarım Kredi’den yem fabrikası adımı

Geçtiğimiz haftalarda Doğu Anadolu’da yem fabrikası açma kararı verdiklerini duyuran Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yeni bir açıklamada bulundu. Fabrikanın kurulacağı il olarak Erzurum’un belirlendiğini aktaran Aydın’ın bu duyurusunun ardından, Tarım Kredi Holding murahhas mensupları Yılmaz Bademli ve Erzurum’da görüşmelere başladı.

Görüşmeler başladı, adımlar atıldı

Aydın tarafından yapılan açıklamanın ardından yetkililer, kentin en büyük yem fabrikasının inşa edilmesi düşüncesiyle Erzurum Valisi Okay Memiş, Aziziye Belediye Başkanı Cevdet Orhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüşme sağladı.

En kısa sürede fabrikanın inşasına başlanacak

Aziziye ilçe sınırlarında inşa edilecek fabrikanın, yalnızca Erzurum açısından değil, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine de hizmet sağlayacağını dile getiren Mustafa Hamurcu, en kısa süre içerisinde fabrikanın inşasına başlayacaklarına dikkat çekti.

Söz konusu fabrikanın Erzurum’da açılması konusuna değinen Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Küçükoğlu, son zamanlarda büyük bir yol kat edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)