Elazığ’da yem stokçularına kızan besici, 1500 tavuğunu bedava dağıttı 

Artan yem fiyatlarına ve stokçulara sinirlenen Elazığlı besici, 1500 tavuğunu vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Besici, fiyatlardaki artışın dolarla ilgisinin olmadığını, stokçular sebebiyle bu hale gelindiğini belirtti.  

TARIM 08.12.2021, 14:12
Elazığ’da yem stokçularına kızan besici, 1500 tavuğunu bedava dağıttı 

Elazığ’ın merkeze bağlı Sugözü mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Şevket Aydın, 3 sene önce tavuk çiftliği kurdu. 3 senede 1500 tavuğu olan besici, son dönemlerde artan yem fiyatları ve stokçuların çoğalmasına sinirlendi ve tüm tavuklarını mahalleliye ücretsiz dağıtmaya başladı. Durumdan haberdar olan vatandaşlardan tavuk almak isteyenler, besicinin çiftliğine gelip istediği kadar tavuğu alıp götürürken Şevket Aydın da artan yem fiyatlarının dolarla alakası olmadığını, sorumluların stokçular olduğunu ifade ediyor. 



“Zenginler stok yapıp sonra da kafasına göre zam yapıyor” 

Şevket Aydın, durumunu şu şekilde anlatıyor: “Ben 3 sene önce bu işe başladığımda bir çuval yem 80 liraydı. Bugün 285 lira olmuş. Daha geçtiğimiz ay 220 liraya almıştım. Benim artık bu tavukları besleyecek gücüm kalmadı. 285 liraya bir çuval yem alıp bir koli yumurtayı 30 liraya satıyoruz. Böyle iş mi olur? Fiyat artışlarının dolarla alakası yok, stokçularla alakası var. Herkes kafasına göre zam yapıyor. İnsanların denetlenmesi gerekiyor. Zenginler stok yapıp halka pahalıya satıyor.” 



“Yem yok diye tavukları dışarı saldım belki bir şeyler bulup yerler” 

Aydın: “İçerde 1500 tavuk var ama yem yok. Dışarı saldım tavukları, belki dışarda yiyecek bir şeyler bulup yerler. Kim almak isterse gelip alsın, dedim. Artık tavuk satmıyorum. Herkes bedava alsın. En azından benden gitsinler de vicdan azabı çekmeyim. Bu sene 4 aydır kar etmiyorum. Her şehirde Tarım ve Orman Müdürlüğü var. Gelip yemcileri denetlesinler. Denetlemiyorlarsa da bize yem versinler biz de yumurtaları onlara verelim. Bizlere en azından asgari ücret versinler. Stokçular önce para istiyorlar, yemi hemen göndermiyorlar. Ben 52 yaşındayım, böyle şey ne gördüm ne duydum.” 

Yorumlar (0)