Deprem sonrası hayvan ve yem desteği verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Elazığ ve Malatya’da depremde hayvanlarını kaybeden vatandaşlara, hayvan ve yem desteğinde bulunacak.

TARIM 26.01.2020, 18:11
Deprem sonrası hayvan ve yem desteği verilecek!

Elazığ ve Malatya'da yıkılan hayvan barınakları ve telef olan hayvan sayıları tespit edildi.

Elazığ'da toplam 48 ahır yıkıldı

Elazığ merkez ve köyleri, Sivrice ilçesi merkez ve köyleri, Maden merkez ve köyleri ile Baskil ilçesi merkez ve köylerinde depremde, toplam 48 ahır yıkılırken, 86 büyükbaş ile 110 da küçükbaş hayvan canından oldu.

Malatya'da 80 hayvan telef oldu

Malatya'da ise Doğanyol merkez ve köyleri, Battalgazi merkez ve köyleri ile Pütürge merkez ve köylerinde 95 ahırda hasar olduğu ve 55 büyükbaş, 21 küçükbaş, 4 tavuk ve 20 arılı kovanın telef olduğu tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca, telef olan hayvan sayısı kadar yapılacak hayvan yardımlarla birlikte çadır "hayvan barınağı ve yem desteği" de sunulacak.

İlk etapta 130 küçükbaş ile 30 büyükbaş hayvan ve 1 kamyon kaba yem, bir kamyon da kesif yem desteğinin koordinasyonu Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülecek.

Tüm misafirhaneler kullanıma açıldı

Diğer taraftan, deprem bölgesindeki bakanlığa bağlı tüm misafirhaneler vatandaşların kullanımına sunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise kurtarma ekiplerine anlık hava raporları aktarıldı ve görevli ekiplere önemli destek verildi.

Yorumlar (0)