Çivril'e elma işleme fabrikası geliyor!

Denizli’nin Çivril ilçesinin Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Elma deposu olan ilçemizde ürünün işlenerek satılması için çalışma başlattık. Kurulacak bir tesis sayesinde elma, kurutulmuş ve sirke olarak da satılacak ve üretici daha çok kazanacak” dedi.

TARIM 28.11.2019, 13:16
Çivril'e elma işleme fabrikası geliyor!

Denizli’nin elma ile ünlü Çivril ilçesinde elma işleme fabrikası kurma planları yapılıyor. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril elmasının kurutularak sirke olarak da satışa sunulacağını söyledi. Belediye bünyesinde kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri elmanın işlenerek pazarlanmasıyla ve üreticinin daha çok kazanmasıyla ilçe ekonomisinin canlanması hedefleniyor.


Çivril'in Belediye Başkanı Niyazi Vural

İlçede bulunan 58 bin dekar alanda yılda yaklaşık 180 bin tonluk üretim yapıldığını belirten Vural, "Elmanın yüzde 70'i tüccar tarafından alınırken; yüzde 30'u soğuk hava depolarına konuluyor. Golden Delicious ve Starking Delicious artık klasik çeşitler arasında yer alıyor. Elmanın işlenerek satılması ve bu yolla daha yüksek kazanç elde edilmesi için belediye olarak çalışma başlattık. Bu amaçla 'Tarım Hizmetleri' müdürlüğü kurduk. Müdürlük personeli üretimin yoğun olduğu mahallelerde bilgilendirme toplantıları yapıyor. İlçemize kurulacak bir tesis sayesinde elmayı, kurutulmuş ve sirke olarak da satabiliriz. Bunun alt yapısının oluşturulması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)