Av sezonu biterken balık çeşitleri arttı

Karadeniz’de bu aralar bol çeşit avlanan balıklar tezgahlarda yer alırken, hamsi de uzun bir zamandır yerini tezgahlarda alıyor ve kilosu 40 TL’den satışa sunuluyor.

TARIM 08.03.2022, 16:52 09.03.2022, 17:46
Av sezonu biterken balık çeşitleri arttı

Balık av sezonunun sona ermesine 1 ay kala balık çeşitliliğinin artış gösterdiğine dikkati çeken Gökmen Aydın, “Genelde hamsi, Hopa – Trabzon açıklarında avlanıyor. Kilosu 40 liradan alıcısını buluyor. Tirsi 30, mezgit 50 TL, levrek 80, somon 60, istavrit 30, alabalık 50 TL’den satılıyor. Şu sıralar balık bol fakat piyasa durgun. Balık bize göre şu an güzel görünüyor fakat pek fazla alan olmuyor. Aylar sonra ilk kez böyle bol çeşit balığımız geldi. Birkaç günden beridir sezonun en bereketli günlerini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Sezon bitmesine 1 ay kaldı, tezgahlardaki çeşitler arttı”

Balıkçı Ahmet Çoğalmış ise, “Bu sıralar en çeşidi bol dönemdeyiz. Karadeniz’de avlanan farklı çeşitlerdeki balıklar tezgahlarda yerini aldı. Bundan sonrası için de av sezonunun bitmesine dek bu çeşitliliğin artmasını istiyoruz. Tezgahın demirbaşı mezgit, istavrit, hamsi olunca talep biraz daha fazla görülüyor. Şu sıralar hamsi de çıkıyor fakat çok fazla olmuyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)