AOÇ, Manisa’nın üzüm suyunu yayıyor!

Üzümden elde edilen katma değeri artırma amaçlı Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen üzüm suyu, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) aracılığıyla yurda yayılacak.

TARIM 12.12.2019, 11:20 12.12.2019, 11:42
AOÇ, Manisa’nın üzüm suyunu yayıyor!

Üzümden elde edilen sütün katma değerini artırma amaçlı başlatılan çalışmalarla Manisa Bağcılık Enstitüsü tarafından üretilen üzüm suyu, AOÇ ortaklığıyla ülke genelinde yaygınlaştırılıyor.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal’ın Anadolu Ajansına verdiği röportajda, üzüm suyu üretimini 2 yıl önce deneme gayesiyle başlattıklarını söyledi. Ürettikleri üzüm suyunun yüzde 100 doğal olduğunu belirtti. Üzüm suyunun güçlü bir antioksidan olduğuna da ifadelerinde yer veren Ünal,  bitkisel fenolikler açısından ve besin zinciri açısından zengin bir gıda olduğunu aktardı.

Üzüm suyu 2020’de yurt geneline yayılacak

2019’da 5 ton üzüm suyunu AOÇ’nin satış noktalarında satışa sunulduğunu aktaran Ünal, 2020’de üzüm suyu üretimini 15 tona çıkaracaklarını ve yurt geneline yayacaklarını söyledi. Ürün kuşağını da genişletidiğini aktaran Ünal, önümüzdeki dönem üzüm suyunu sadece 0,2 litrelik şişelerle değil, litrelik şişelerde de satışa sunacaklarını belirtti ve üzüm suyunun, sofralık ve kuru üzümün getirdiği gelir kadar bir gelir getireceğini öngörüldüğünü kaydetti.

“Okul Gıdası” amblemi olacak

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, üretilen üzüm suyunun üzerine “Okul Gıdası” ambleminin yer alacağını ve böylece bu güçlü besin kaynağının çocuklara yönelik teşvikle de pazarlanacağına işaret etti. Üzüm suyunun okul kantinlerinde yer alması için çalışma yapıldığına da ifadelerinde yer verdi.

Yorumlar (0)