Akşehir’in bal ormanı projesi İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali’nde tanıtıldı!

Akşehirli arıcılar bal ormanı kurmak için başlattığı projenin ilk örneklerini 9. İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali’nde sundu.

TARIM 28.01.2020, 14:13
Akşehir’in bal ormanı projesi İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali’nde tanıtıldı!

Akşehir’de arıcılık yapan arı yetiştiricileri İstanbul Bal Üreticileri Birliği tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen “9. İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali”nde bal ormanı projesinin ilk örneklerini sundular.

Bal ormanı projeleri hakkında bilgi veren projeyi sunmakla görevli stant görevlisi, “Akşehir Belediye’sinin tahsis ettiği otobüsle 24 Ocak 2020 Cuma akşamı saat 21.00 de Akşehir’den hareket ettik. 26 Ocak günü Yenikapı’daki arıcılık ve arı ürünleri festivaline katıldık. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin arıcılık sektöründe hizmet veren imalatçı firmalar yaklaşık 70’e yakın stant açarak arı üreticileri ile buluştuk. Festivalde Bal ve propolisin faydaları hakkında Arı Yetiştiricileri ve Bal Üreticilerine seminer verildi. Arıcılarımız Festivalde yeni teknikleri görme fırsatını elde etmişlerdir. Festivale katılan arıcılar ihtiyaçları olan arı malzemelerini ve yeni ürünleri alma fırsatını yakalamışlardır. Akşehir’den bu festivale birçok Arı yetiştiricisi katılmıştır” sözlerini kaydetti.

Akşehir’de bal köyü!

Dünyadaki bitkilerin yüzde 85 oranında arılar sayesinde yaşamını devam ettirebildiğini belirten stant görevlisi şunları kaydetti:

“Şu anda Akşehir’de bulunan ve bal veren bitkilerin bir tespiti yapılmamıştır. Keşke bu işle uğraşanlar bu bitkilerin çeşit ve miktarı ile çiçek açma zamanlarına göre arıcılık faaliyetlerini yönetebilse. Böyle bir proje Akşehir Belediyemizin ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün himayelerinde geliştirilebilir. Bu konuya gönül verenlerin de bir araya gelerek Bal Üreticileri Birliği oluşturması gerekir. Ülkemizin bazı yörelerinde arı ormanları ve Bal Köyleri projeleri yürütülüyor. Akşehir’de biz de bir bal köyü oluşturabiliriz. Akşehir’de arıcılığın geliştirilmesi Sultandağı eteklerindeki köylerimizin gelişmesine 1000 – 1500 kişinin iş sahibi olmasına vesile olabilir. Unutulmamalı Arılar olmazsa yaşam biter!”

Yorumlar (0)