Ağaçların da dengesi bozuldu: Denizli'de şaşkına çeviren görüntü

Denizli’ye bağlı Çivril ilçesinde aylar sonra gelen yağışla birlikte mevsimleri karıştıran elma ağacı, dalındaki elmalar hasadı beklerken çiçek açtı.

TARIM 21.09.2021, 01:20
Ağaçların da dengesi bozuldu: Denizli'de şaşkına çeviren görüntü

Son dönemin en kurak senelerinden birini yaşayan kentte yaklaşık olarak altı ay sonra gelen ilk yağışlar, ağaçların da dengesini bozdu. Elma hasadına başlanan Çivril ilçesindeki bir elma ağacının çiçek açması, görenleri hayrete düşürdü. Şakir Karamanlı’ya ait bahçedeki bodur cinsi elma ağacının dalları hasat yapılmayı bekleyen elma ve çiçeklerle kaplandı. Bahçesinde dip elma toplamaya gittiği esnada ağacın çiçek açtığını gören Karamanlı, ağacın çiçek açmasını kuraklıkla ilişkilendirdi.

"Hem meyve vermeye hem de yenilenmeye çalışıyor"

Ağaçların yeterli miktarda sulanamadığını ve yağışlardan yararlanamadığını belirten Karamanlı, “Yaklaşık 40 senedir elma üretiyorum, ilk kez böyle bir şeye şahit oldum. Yeterli yağış olmadığı ve sulama yapılmadığı için ağaçlar kendini yenileyemedi. Bu ağaç hem meyve vermeye hem de kendini yenilemeye çalışıyor.” dedi.

"Normalde mayıs ayında çiçek açar"

Elma ağacının ilkbahar mevsiminde çiçek açtığını söyleyen Karamanlı, “Elma ağaçları mayıs ayı gibi çiçek açar. Ağacın üzerinde olgunlaşmış hasat olmayı bekleyen elma ve aynı dalda çiçek var. Hasat dönemi elma ağacının çiçek açmasını anlayamadım.” şeklinde konuştu.









Yorumlar (0)