Adana’da teknolojinin giremediği köyde geleneksel hasat yapılıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde çiftiler, tarım araçlarının giremediği alanlarda sıcaklara bakmadan geleneksel tarım aletleriyle buğday hasadına devam ediyor.

TARIM 30.05.2022, 12:14 30.05.2022, 17:55
Adana’da teknolojinin giremediği köyde geleneksel hasat yapılıyor

Kozan ilçesine bağlı 900 rakımda yer alan Karanebili Mahallesinde çiftçiler, sarp topraklara ektikleri buğdayın hasadına başladı. Tarım araçlarının ulaşamadığı bölgede orak ve ellik ile hasat yapan çiftçiler, bu sene arazilerin 39 gün boyunca yağış almaması sebebiyle buğday veriminin düşük olduğunu vurguladı.

“Genç çiftçiler yetiştirmek istiyoruz”

Atalarından kalan yöntemle tarım yaptıklarına dikkat çeken Mustafa Karanfiloğlu, “Bu bölgede emekli olan insanlar tarımla uğraşıyor. Köyümüzde ne yazık ki genç sayısı çok az. Devletimiz bu konuda bizlere destek sağlasa genç çiftçiler ile daha kolay ve verimli üretim yapabiliriz. Bu sene ne yazık ki verim düşük" ifadelerini kullandı.

Köylere verilecek imkanlar verimi arttıracak

Hasat yapan Enes Karanfiloğlu senelerdir geleneksel tarımla üretim yaptıklarını söyleyerek, "Arazilerimiz sapa. Kendimizi bildik bileli hasatımızı, ekimimizi bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu yıl kuraklık yaşandı, o yüzden verim düşük. Aslında köylerdeki imkanlar fazlalaştırılsa daha fazla üretim yapabiliriz. Devletimizin bu konu için çabaları bulunuyor. İnşallah şehirlerden köylere sağlanan bu destek üretimin fazlalaşması olarak sonuç verir” dedi.

Yorumlar (0)