2021 yılı “Tarımda Sulama Yılı” 

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri iştirakiyle gerçekleştirilen Tarımda Sulama Yılı projesi, 2021 senesi içinde modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak ve tarımda sulama tasarrufu sağlayarak çiftçilerin kazancını artırmak amaçlanıyor. 

TARIM 26.05.2021, 11:45 27.05.2021, 14:31
2021 yılı “Tarımda Sulama Yılı” 

Devlet Su İşleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “2021 - Tarımda Sulama Yılı” projesi, hayata geçirilmeye devam ediliyor. Devlet Su İşleri’nin raporuna göre tarımsal sulamada yıl içinde binlerce ton su, israf oluyor. Hem bu israfa dur demek ve tasarruflu sulama yöntemleriyle çiftçinin kazancını artırmak hem de modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan projede pek çok öncü kuruluş yer alıyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız: “Bildiğiniz gibi 2021 senesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından “Su ve Sulamada Hamle Yılı” olarak belirlendi. Biz de Devlet Su İşleri olarak ülke insanı ve tarımı için özveri içinde çalışmaya devam ediyoruz. Tarım arazilerimizin temiz suya kavuşmasını, su tasarrufu sağlanmasını ve modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı, bu amaçlar doğrultusunda kararlı şekilde sürdürüyoruz. Bölgesel kalkınma projelerimiz olan DAP, DOKAP, KOP ve GAP başta olmak üzere sulama yatırımları ile hali hazırda verimli olan topraklarımızın daha da bereketlenmesi için çabalıyoruz.”



Proje, Sivas’ta başladı

Kaya Yıldız: “Modern sulama sistemlerinin kullanılmaması hem verim üzerinde hem de çiftçi geliri üzerinde olumsuz etki oluşturuyor. Biz de bu duruma ‘dur’ demek amacıyla çıkığımız yolda Sivas ilimizde projeyi yürürlüğe koyduk. 1 Mayıs 2021’de Sivas’ta başlattığımız projede toplamda 728 bin 950 dekar tarım arazisi sulanacak. Bunun da ülke ekonomisine 1 milyar 600 milyon Türk lirası civarında katkı sağlaması bekleniyor.” 

Yorumlar (0)