Türkiye, Dünya Kupası elemeleri ilk maçında Hollanda’yı konuk ediyor

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri maçında A Milli Futbol Takımımız, Hollanda’yı ağırlayacak. G Grubu’nda bulunan ay yıldızlılar, yarın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.00’de, Michael Oliver’ın yöneteceği maçta mutlak galibiyet arayacak.

SPOR 23.03.2021, 12:30 24.03.2021, 10:20
Türkiye, Dünya Kupası elemeleri ilk maçında Hollanda’yı konuk ediyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası elemelerine hızlı bir giriş yapmak istiyor. Yarın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Hollanda karşısında galibiyet arayacak olan ay yıldızlılarda moraller yerinde.

İngiltere Futbol Federasyonu’ndan hakem Michael Oliver’ın yöneteceği maç Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Heyecanlı karşılaşma saat 20.00’den itibaren TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Orta hakemin Michael Oliver olduğu maçta, yan hakemler ise Stuart Burt ve Simon Bennett olacak. Karşılaşmanın 4. hakemi de Paul Tierney.

Aday kadro

Ay yıldızlıların aday kadrosu şu şekilde: 

Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor)

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare, Caner Erkin (Fenerbahçe), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Umut Meraş (Le Havre)

Orta saha: Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Taylan Antalyalı, Emre Kılıç (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan, İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Halil Akbunar (Göztepe), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Deniz Türüç (Medipol Başakşehir)

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Cenk Tosun (Beşiktaş)

587. randevu

A Milli Takım, 98 yıllık tarihinde 586 karşılaşmaya çıkıp, 1’i hükmen galibiyet olmak üzere, 222 galibiyet, 140 beraberlik alırken, 224 maçtan da yenilgi ile ayrıldı.

Ay yıldızlılar çıktıkları müsabakalarda 775 gol atarken, kendi ağlarında ise 837 gol gördü.

2021 yılındaki ilk maç!

Türkiye A Milli Takımı, 20221 yılındaki ilk karşılaşmasına Hollanda ile karşılaşarak çıkacak. Bu bakımdan Türkiye, 125 gün sonra ilk kez maça çıkmış olacak.

Türkiye, 18 Kasım 2020 tarihinde son maçında deplasmanda Macaristan ile oynadığı karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılmıştı.

Türkiye ile Hollanda 13. karşılaşma

2022 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Hollanda ile karşılaşacak olan Türkiye, Hollanda ile 13’üncü maçına çıkacak. İki takım arasında ilk karşılaşma 1958 yılında gerçekleşirken, bugüne kadar maçların 3’ünü Türkiye, 5’ini Hollanda kazanırken, 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Son maçı Türkiye kazanmıştı

İki milli takım arasındaki maçların 6’sı Dünya Kupası, 2’si ise Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında oynandı. Hollanda ile en son 6 Eylül 2015 tarihinde karşılaşan Türkiye, bu maçta rakibini 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Yorumlar (0)