"Türkiye 18 puanı hak ediyor"

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, yarın yapacakları Türkiye maçıyla ilgili "Bu karşılaşmayı rövanş olarak düşünmüyoruz. Maçı kazanmaya odaklanacağız. Statta güzel bir ambiyans olacak" şeklinde konuştu.

SPOR 13.10.2019, 19:16 13.10.2019, 20:17
"Türkiye 18 puanı hak ediyor"

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, EURO 2020 Elemeleri'nde yarın Türkiye'yi ağırlayacakları maçı kazanmaya odaklandıklarını belirtti.

Deschamps: "Rövanş olarak düşünmüyoruz"

Takımıyla aynı puanda bulunan bir ekiple oynayacaklarını hatırlatan Deschamps, "Bu karşılaşmayı rövanş olarak düşünmüyoruz. Her maçın ayrı bir hikayesi vardır. Maçı kazanmaya odaklanacağız. Statta güzel bir ambiyans olacak." ifadelerini kullandı.

"Bugün 18 puana sahip ise çok iyi maçlar oynadığı içindir"

Konya'da oynanan ilk mücadelede Türkiye'nin iyi bir karşılama oynadığını vurgulayan Deschamps, "Türkiye bizim gibi 18 puana sahip. Sadece 2 gol yedi ve bu golleri duran toplardan yedi. 18 puanı hak etti. Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu ile hücumda iyi bir potansiyele sahip. Bu oyuncuları birbirinden ayırmak zor çünkü çok etkili oyuncular. Tecrübeli bir ekip. Bugün 18 puana sahip ise çok iyi maçlar oynadığı içindir. Türkiye'de bize karşı çok iyi bir maç oynadılar. Yarın karakteri olan bir ekiple karşılaşacağız." dedi.

Raphael Varane: "Stada çok fazla Türk taraftar gelebilir"

Fransa Milli Takımı'nın Real Madrid'de forma giyen savunma oyuncusu Raphael Varane, statta her türlü atmosfere hazır olduklarını ve kazanarak gruptan çıkmak istediklerini belirtti.

Türk taraftarların statta daha fazla olabileceği konusunda gelen bir soru üzerine Varane, "Yarın güzel bir futbol maçı olacak. Taraftarımıza zevkli bir oyun izletmek istiyoruz. Stada çok fazla Türk taraftar gelebilir ama üst düzey oyuncularız ve bu tarz ortamlara alışığız. Statta iyi bir ambiyans olacağını düşünüyoruz. Bu atmosfer bizi motive eder. Böyle ortamlarda futbol oynamak daha eğlenceli. Her türlü atmosfere hazırız." değerlendirmesini yaptı.

"Karşımızda iyi bir rakip var"

Türkiye'ye karşı gerçek performanslarını göstermek istediklerini aktaran 26 yaşındaki Varane, "Konya'daki maçta kendi futbolumuzu oynayamamıştık. Bu maçta gerçek performansımızı sergilemek ve iyi seviyede oynamak istiyoruz. Gruptaki ilk maçta her zamanki seviyemizde değildik ve Türkler kazanmayı hak etmişti. Yarınki maç bir fırsat. Taraftarımız önünde iyi oynayarak kazanmak ve gruptan çıkmak istiyoruz. Karşımızda iyi bir rakip var ama kazanmak için her şeyi yapacağız." dedi.

"Türkiye ileride pres yapan bir ekip"

Dünya Kupası finalinden sonra en önemli maçlardan birine çıkacaklarını belirten Varane, "Gruptan çıkmak için önemli bir fırsat. Kaliteli bir takım olduğumuzu, üst düzey oynadığımızı göstermek istiyoruz. İlk maçta hiçbir alanda iyi değildik. Türkiye ileride pres yapan bir ekip. Top kayıplarına dikkat etmek gerek. İkili mücadeleleri mutlaka kazanmalıyız. Tempolu bir şekilde kendi oyunumuzu oynamalıyız." diye konuştu.

Yorumlar (0)