Süper Lig'de zirve yarışı!

Süper Lig'de geride kalan 11 haftada zirve 3 kez el değiştirirken, Fenerbahçe, Alanyaspor ve Sivasspor, bu süreçte liderlik koltuğuna oturdu. Düşme hattında ise en çok Gençlerbirliği ile Kayserispor yer aldı.

SPOR 16.11.2019, 15:05 12.01.2020, 17:56
Süper Lig'de zirve yarışı!

Süper Lig bu sezon oldukça çekişmeli karşılaşmara ev sahipliği yaparken, zirve yarışı da tüm hızıyla devam ediyor. Ligde geride kalan 11 haftada 3 büyük kulüplerden yalnızsa Fenerbahçe zirvede yer alabildi. Anadolu ekipleri de bu sezon üst sıralarda liderlik yarışından kopmadı. Alanyaspor ile Sivasspor geride kalan haftalarda zirvede yer alan Anadolu takımları oldu.

Ligin ilk iki haftasını Fenerbahçe ilk sırada tamamlarken, üçüncü haftadan onuncu haftaya kadar Alanyaspor zirveyi kimseye bırakmadı. Son hafta Alanyaspor’un puan kaybı yaşamasıyla Sivasspor millî araya lider olarak girdi.

Süper Lig'in üst sıralarının yanı sıra alt sıralar da bir hayli hareketli anlar yaşanmaya devam ediyor. 11. hafta sona erdiğinde şu an son üç sırada Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Kayserispor yer alıyor.

Geride kalan haftalarda 9 kulüp düşme hattında yer aldı. Bu kulüpler arasında Gençlerbirliği bu korkuyu en çok yaşayan takım olurken, Beşiktaş ile Başakşehir de bu korkuyu yaşadı. Başkent takımı 11 haftanın 10’unda düşme hattından bir türlü yukarıya çıkamadı. Sezona Mustafa Kaplan ile başlangıç yapan Ankara ekibinde 10. haftada teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu geldi.

Gençlerbirliği’nden sonra düşme hattında en çok yer alan takım ise Kayserispor oldu. Sarı-kırmızılı kulüp burada 7 hafta kaldı. Kayserispor, Teknik Direktör Hikmet Karaman ile başladığı ligde Karaman ile yolların ayrılmasından sonra ilk olarak Samet Aybaba ile çalışmaya başladı. Aybaba ile de yolları ayıran Kayserispor, son olarak takımın başına Bülent Uygun’u geçirdi.


 

Yorumlar (0)