Sergen Yalçın sözleşme imzaladı

Yeni Malatyaspor, teknik direktör Sergen Yalçın ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

SPOR 13.06.2019, 17:42
Sergen Yalçın sözleşme imzaladı

Evkur Yeni Malatyaspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın ile bir yıllık sözleşme imzalandı.

Wyndham Grand İstanbul Europe Otel'de düzenlenen imza töreninde, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ile teknik direktör Sergen Yalçın hazır bulundular. İmza törenini sarı-siyahlı kulübün yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Törende konuşan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Sergen Yalçın'a güvendiklerini ifade ederek, "Hocamız ile prensipte zaten anlaşmıştık. Bugün ise resmi sözleşme imzalıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarla istişareler yaptık ve bu istişareler sonucunda, Malatya'mızı daha yukarı taşıyacağına inandığımız Sergen Yalçın hocayla anlaştık. Yeni Malatyaspor, sezonu 5. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidiyoruz; lige erken başlıyoruz. Sergen Yalçın hocamızın hem Süper Lig'de hem de Avrupa Ligi'nde bize katkı sağlayacağına inancımız tamdır." şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın imzasıyla transfere hız vereceklerini aktaran Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Transfer komitemizin çalışmaları vardı. Sergen Yalçın hocamızla istişare edeceğiz. Kendisinin görüşleri bizim için çok önemli. Beraber belirleyeceğimiz, takımımıza katkı sağlayacak isimleri transfer etmek istiyoruz. Zaman dar gibi görünüyor ama transfer yaparken de doğru isimlerin olması gerekir. Bu konuda Sergen Yalçın hocamızla aynı fikirdeyiz. Sözleşmesi biten futbolcularımız da var, kiralık futbolcularımız da var. Özetle kadromuzda 9-10 futbolcumuz olmayacak. İç transferimiz var. Hocamızla konuşarak öncelikle iç transferi tamamlayacağız. Burada önemli olan şey doğru transferleri yapmak. Bu konuda titiz davranacağız. Sergen Yalçın hocamız da bizimle aynı fikirde. Bizde maalesef transferler her zaman geç oluyor. Geç olsun ama doğru olsun diye düşünüyorum. Hedefimiz de bugünden itibaren çalışmaları hızlandırıp, en kısa süre içinde transferleri gerçekleştirmektir. Sezon başı kampımız ise 25 Haziran'da başlayacak. Birkaç futbolcunun kampa katılmasını arzu ediyoruz."

Sergen Yalçın: Hedeflerimiz doğru bir şekilde aynı yerde birleşti

Teknik Direktör Sergen Yalçın, Yeni Malatyaspor Kulübü yönetimi ile kendi hedeflerinin kesiştiğini söyledi.

Sarı-siyahlı ekibin geçen sezonu 5. sırada tamamladığını hatırlatan 46 yaşındaki teknik direktör Sergen Yalçın, "Yeni Malatyaspor'un hedefleri ile bizim hedeflerimiz doğru bir şekilde aynı yerde kesişti. Ligi iyi bir noktada bitirmiş, başarılı olmuş bir Yeni Malatyaspor var. Kalan yerden devam etmek ve daha başarılı noktalara getirmek istiyoruz ama zor bir dönem bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

Başarılı olmak için ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Teknik Direktör Sergen Yalçın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Biz sezonu erken açacağız. Daha önceden bunun örnekleri yaşandı. Sezonu erken açan, Avrupa maçları oynayan takımlar zor dönemler geçirmiştir. İşin doğrusu bu sorunu yaşamak istemiyoruz. Yaklaşık 10 gündür hem başkan hem de yöneticilerle ciddi bir şekilde oyuncu konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sabah-akşam bütün günümüzü oyuncu araştırmak, izlemek ve seçmekle geçiriyoruz. Yeni Malatyaspor Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Bizim için hayli zor bir serüven bu. Bunun için de geniş ve iyi bir kadroya sahip olmamız gerekiyor. Buna ihtiyacımız var ve hepimiz bunun için ciddi çaba gösteriyoruz."

Teknik Direktör Sergen Yalçın, 7-8 futbolcu transferine ihtiyaçları olduğuna vurgu yaparak, "Malatyalılar hiç kaygılanmasın. Yeni Malatyaspor, en doğru kadroyu kurmuş ve hazır bir şekilde sezona girecek. Adil Gevrek Başkan da bu konuda çok önemli bir fedakarlık yapıyor. Tahminim 7-8 oyuncu almak gerekiyor. Önemli eksiklerimiz var. Mevcut bir oyuncu grubu da bulunuyor. Birleşimi doğru şekilde yapıp, iyi bir kadro ortaya çıkarmak hedefimiz. Geçen sezon yakalanan başarının ardından ciddi şekilde odaklanıp, yeni başarıları yakalama amacımız var. Umarım hem Türkiye'de hem de Avrupa'da istediğimiz hedeflerimizi birlikte gerçekleştirebiliriz." diye konuştu.

İyi bir kadro kurmak istediklerini belirten teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni Malatyaspor kadrosundan geçen sezon gidenler oldu ve eksiklik var. Tek derdimiz bir an önce o eksikleri tamamlamak, boşlukları doldurmak. Lige erken başlayacağız ve herkes biliyor ki çok fazla zamanımız yok. Çok hızlı bir şekilde transferleri yaparak, bir an önce birlikteliği sağlamak durumundayız. Önümüzde UEFA Avrupa Ligi elemesi bulunuyor. Bizim için de ciddi bir tecrübe olmuş olacak. Biz de ilk kez oynamış olacağız. Hedefimiz UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olmak değil fakat camia olarak iyi yerlere gelmek istiyoruz. Başarıyı kazanmak istiyoruz. Gruplara kalabilir miyiz, ne kadar devam edebiliriz, kurada kim çıkacak bilemeyiz. Oyuncu grubumuz var ancak tek derdimiz kimleri alabiliriz, nasıl bir kadro kurabiliriz şeklinde. İyi bir kadro kurmayı arzuluyoruz. Bunun için Adil Gevrek başkan da çok ciddi fedakarlıklar yapıyor."

Uzun süreli kontratlar yapmayı doğru bulmadığını dile getiren Teknik Direktör Sergen Yalçın, "Geçen sezon Türkiye'de tam 18 teknik direktör değişti. Benim kontratlarımda tazminat maddesi bulunmuyor. Öyle bir beklentim de bulunmuyor. Türkiye'de uzun kontrat yapmanın mantığı da yok zaten. Bazen işler istenildiği gibi gitmiyor, kötü gidiyor. Eğer yönetim 'Ayrılalım.' derse, 'Hayır. Biz tazminat almak istiyoruz.' gibi bir tavrımız söz konusu değil. Uzun kontrat yapmayı sağlıklı ve doğru bulmuyorum. Başarılı olduğumuz zaman zaten devam ederiz, aksi pek görülmemiştir. Bazen başarılı olduğumuzda da devam edemiyoruz, bunun da örnekleri var. İletişimle ilgili, takımla ilgili sorun yaşandığında yollar ayrılıyor. Benim için tek bir geçerlilik var, o da başarıdır." şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)