Sergen Yalçın: İstediğim transferler yapılmadı, kadromuz zayıf

Sergen Yalçın, Paok'a karşı 2 gol farkla kaybedilen maçın ardından açıklamalar yaptı.

SPOR 26.08.2020, 00:55
Sergen Yalçın: İstediğim transferler yapılmadı, kadromuz zayıf

UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda temsilcimiz Beşiktaş, Yunan ekibi PAOK ile karşılaştı. 3-1 biten maç sonucunda Beşiktaş Avrupa Ligi'ne veda etti.

"Daha akıllıca oynamalıydık"

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, "Kaybetmek istemiyorduk bunun için üzgünüz. Bizim için büyük bir değeri olan maçtı. Oyunda ilk yarım saatte yediğimiz goller, takımın psikolojisini olumsuz etkiledi. Oyunda tutunmakta zorlandık. Atılan ara toplar için kontrolü elimizde tutmalı ve daha akıllı olmalıydık.

İlk maçımızı oynuyoruz ekipte yeni oyuncular da var. İlk defa birlikte bir maç oynadık. Golü bulduktan sonra oyunu çevirmeye çabaladık. Özellikle ikinci yarının başı ve ilk yarının sonunda yüzlük pozisyonlarımız var. Ortak olabilirdik eğer içeriye atsaydık ama yapamadık. Doğal olarak motivasyonumuz düştü, risk aldık, hamleler yaptık ve pozisyonlar bulduk. Sonuç itibarıyla kaybettiğimiz için üzgünüz. Bundan sonrası için yaptığımız hataları telafi için çabalayacağız." dedi.

"Beklediğimiz transferler gerçekleşmedi"

Yalçın açıklamasının devamında bekledikleri transferlerin henüz gerçekleşmediğini kaydederek, "Geçen yıldan takımdan ayrılan 8-9 arkadaşımız var. Şimdiye dek kurguladığımız transferler gerçekleşmedi. Görünen ciddi bir kadro sıkıntımız var. Kadro genişliğimiz yok. Erken transfer yapsaydık belki daha farklı olabilirdi, belki de olmazdı. 

Yeni katılan arkadaşlarımız var. İlk defa oynuyorlar. Maçta bir penaltı pozisyonumuz var. Yüzde yüz penaltı diyorlar. Hakem penaltı vermedi. Eğer verseydi son dakikalarda belki de oyuna ortak olabilir miydik bilmiyorum. Üzgünüz tabi. İnşallah bundan sonrası daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)