Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü hafta karşılaşmaları tamamlandı.

SPOR 06.10.2022, 01:05 07.10.2022, 08:54
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonunun E, F, G, ve H gruplarında üçüncü müsabakalar sona erdi.

Real Madrid doludizgin

F Grubu'nda Real Madrid, sahasında Shakhtar Donetsk'i 13'üncü dakikada Rodrygo ve 28'inci dakikada Vinicius Junior'un kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etti. Konuk ekibin golü ise 39'uncu dakikada Oleksandr Zubkov'dan geldi. Üçte üç yapan İspanya devi 9 puanla zirvede, Shakhtar Donetsk ise 4 puanla ikinci sırada konumlandı.

Haaland yine boş geçmedi

Manchester City, G Grubu'nda konuk ettiği Kopenhag karşısında 5-0'lık üstünlük sağladı. Manchester ekibinin gollerini, 17 ve 32'de Erling Haaland, 39'da kendi kalesine David Khocholava, 55'te Riyad Mahrez ve 76'da Julian Alvarez attı. Grupta çıktığı üç maçı da kazanan Manchester City 9 puanla birinci sıraya yerleşti. Kopenhag ise bir puanla son sırada yer aldı. Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 28'e yükselterek 27'şer gollü Luis Suarez ve Rivaldo'yu geride bıraktı.

Messi tarihe geçti

H Grubu maçında ise Benfica ile PSG (Paris Saint-Germain) 1-1 berabere kaldı. Misafir ekip PSG'nin golünü 22'inci dakikada Lionel Messi, Benfica'nın golünü ise 41'inci dakikada kendi kalesine Danilo Pereira kaydetti. Bu neticeyle birlikte iki ekip de 7'şer puana yükseldi. Öte yandan Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 40 ayrı takıma gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu oldu.

Toplu sonuçlar

Alınan toplu sonuçlar ise şöyle:

E Grubu

Chelsea : 3 - 0 : Milan

Salzburg : 1 - 0 : Dinamo Zagreb

F Grubu

Real Madrid : 2 - 1 : Shakhtar Donetsk

Leipzig : 3 - 1 : Celtic

G Grubu

Manchester City : 5 - 0 : Kopenhag

Sevilla : 1 - 4 : Borussia Dortmund

H Grubu

Juventus : 3 - 1 : Maccabi Haifa

Benfica : 1 - 1 : PSG

Yorumlar (0)