Onyekuru transferinde sona yaklaşılıyor!

Galatasaray yönetimi, takıma geri dönmek isteyen Henry Onyekuru için Fransız kulübü Monaco ile görüşmelere başladı.

SPOR 16.11.2019, 14:28 12.01.2020, 17:56
Onyekuru transferinde sona yaklaşılıyor!

Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim'in de takımında görmek istediği ve bu yönde yönetimden istekte bulunduğu Henry Onyekuru için sarı-kırmızılı kulüp, önce William D'Avila aracılığıyla nabız yokladı. Hem Onyekuru'dan, hem Monaco'dan gelen onayın ardından Galatasaray, 1.5 yıllık kiralama teklifinde bulundu. Monaco cephesi, bu yaz 15 milyon euro bonservis ödediği Nijeryalı yıldız futbolcu için Galatasaraylı yöneticilerden 2.5 milyon euro ücret talebinde bulundu.

Galatasaray formasını yeniden giyecek

Sarı-kırmızılı kulüp, Monaco'dan gelen 2.5 milyon euroyu devre arasına kadar düşürmek ve transferi bir an önce gerçekleştirmek istiyor.

Bu transferin gerçekleşmesinde tek engel ise Galatasaray'ın uymak zorunda olduğu FFP kriterleri. Sarı kırmızılı takım, Ocak ayında beklenen transfer gelirini elde ettiği an Onyekuru'da İstanbul'a gelerek kulübün formasını tekrar giyebilecek.

Şampiyonluğa büyük katkı sağlamıştı

22 yaşındaki yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı formayla çıktığı 31 lig karşılaşmasında 14 kez fileleri havalandırıp, 5 asist yaparak şampiyonluğa büyük katkıda bulunmuştu.

Yorumlar (0)