Olaylı Trabzon maçını yorumlayan İsmail Kartal: "Abdullah Avcı geldi..."

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, olaylı Trabzonspor maçında yaşananları anlattı. Devre arasında Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı'nın kendisine söylediği şeyi açıklayan Kartal, "Maçın başından sonuna dek her yerime yabancı madde yedim. Oramı buramı tutarak maçı provoke etmedim, yoksa maçı erteletebilirdik." dedi.

SPOR 25.03.2024, 17:09 Hakan Öksüz
Olaylı Trabzon maçını yorumlayan İsmail Kartal: "Abdullah Avcı geldi..."

Olaylı Trabzonspor karşılaşmasının ardından Haber Global'e açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, şampiyonluk hesapları hakkında konuştu. Önlerindeki tek sıkıntının, 7 Nisan'da Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa maçı olduğunu kaydeden İsmail Kartal, maçın ertelenmesine talebine destek vermeyen Galatasaray'a tepki gösterdi.

Galatasaray'a tepki: "Ülke puanı için bize destek vermesiydi"

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldiklerini hatırlatan İsmail Kartal, "Rakibimizden beklentimiz, ülke puanı için bize destek vermesiydi. Maalesef bunu yapmadılar. Spor yorumcusu Ersin Düzen'in dediği bir şeye dikkatinizi çekerim. Bazı arkadaşlarının 'Fenerbahçe kaybetsin de İsmail Kartal'ı yollasınlar' beklentisinde olduğunu söylüyor. Fenerbahçelilik bu değil! Takımını, başkanını, hocasını linç ettirmek değil." dedi.

"Maçın başından sonuna dek her yerime yabancı madde yedim"

Trabzon'da yaşanan olaylara değinen Kartal, "İlk dönemimde de şimdi de oynattığımız oyun ve aldığımız puanlar ortada. 'Beni parlatın' diye bir talebim yok ama her şey ortada. Puan rekorları kırmadık mı? Bir kere de 'Fenerbahçe haksızlığa uğradı' deyin. Trabzon maçının başından sonuna dek her yerime yabancı madde yedim. Oramı buramı tutarak maçı provoke etmedim. Farklı şekillere girsek maç ertelenebilirdi. Gerginlik olmasın diye maç boyunca yansıtmadım. Hatta sahanın içine girerek su şişelerini topladım." ifadelerini kullandı.

"Abdullah Avcı devre arasında geldi..."

Devre arasında Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ile soyunma odasında yaptıkları konuşmadan bahseden Kartal, "Abdullah Avcı devre arasında geldi, 'Bazı oyuncular ısınırken tribüne bakıyor hoca, taraftar tahrik oluyor. Uyarırsan sevinirim' dedi. Ben de futbolcuları toplayarak uyardım. Bir bir şey yapmadık ama su bombardımanı oldu sahaya. Oosterwolde, Tadic, Ferdi tarafı atağa çıkamadı bu yüzden. Kalecimize meşale atıldı. Tüm bunlar olunca konsantrasyonumuz bozuldu, Trabzon maçı 2-2'ye getirdi. Değişiklik yaptım, oyun dengelendi. Üçüncü golü bularak kazandık." dedi.

Yorumlar (0)