Trabzon'da olaylı maç sonrası sahaya giren 2 kişi tutuklandı: İlk ifadesi ortaya çıktı

Trabzonspor’un kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olmasının ardından yaşanan arbedede sahaya atlayarak Fenerbahçeli futbolculara saldıran 2 taraftar tutuklandı. 2 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı olaylarda 9 kişinin adliyedeki ifadelerinin alınması devam ediyor.

SPOR 20.03.2024, 11:45 20.03.2024, 17:08 Şeyda Gül
Trabzon'da olaylı maç sonrası sahaya giren 2 kişi tutuklandı: İlk ifadesi ortaya çıktı

17 Mart Pazar günü Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 3-2’lik skorla sarı-lacivertli takımın galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası, konuk ekibin sahadaki galibiyet sevinci sırasında çok sayıda bordo-mavili taraftar sahaya girmesiyle başlayan olayların soruşturması sürüyor. Olayın ardından gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyede Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 13 kişiden B.T. ve M.O. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Basit yaralama suçundan tutuklandılar

Tribünden atlayan ilk taraftar olan maç için Almanya’dan geldiği belirtilen maskeli Hasan Çetinkaya ile korner direğini yerinden söküp eline alarak Fenerbahçeli futbolculara saldıran Engin Taşkın "Basit yaralamaya teşebbüs" suçundan tutuklandı. Diğer 9 taraftarın ifadelerinin alınması sürüyor.

Sahaya ilk atlayan isimin ifadesi ortaya çıktı

Verdiği ilk ifadesinde Almanya’da yaşadığını ifade eden Hasan Çetinkaya, maç için Trabzon’a geldiğini söyledi. Karşı takımın futbolcularının tahrik edici hareketleri nedeniyle bir an kendisine hakim olamadığını ifade eden Çetinkaya, sahanın içine girdiğini ve futbolculara doğru koştuğunu söyledi. Amacının onlara soyunma odasına gidin demek olduğunu savunan Çetinkaya, sonra onların kendisine doğru koştuğunu görünce kendini savunmak için gard aldığını iddia etti. “Ancak ben kimseye vurmadım. Karşı taraftan darbe alarak yere düştüm. Yerdeyken de tekmelendim” diyen Çetinkaya, sahaya girdiği için pişmanım. Çetinkaya’nın “Sonrasında asıl mağdur ben oldum” dediği öğrenildi.

Sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler

Süper Lig’in 30. haftasında 17 Mart Pazar günü akşamı Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olmuştu. Kendi seyircisinin sahasında mağlubiyet yaşamasını hazmedemeyen Trabzonspor taraftarı, tribünden atlayıp sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Çıkan arbedenin ardından gözaltına alınan 12 taraftar emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye çıkartıldı.

Kamera kayıtlarından belirlenen 12 taraftar gözaltına alınmıştı

Papara Park Stadyumu'nda 3-2 sarı-lacivertli İstanbul ekibinin üstünlüğü ile biten maç sonrası futbolcuların orta sahadaki galibiyet sevinci yarıda kaldı. İstenmeyen olaylara sahne olan gecede çok sayıda bordo-mavili taraftar sahaya atlayarak Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Yaşanan arbedenin ardından kamera kayıtlarından tespit edilen 12 taraftar gözaltına alındı. Gözaltına alınan taraftarlar arasında sahaya ilk atlayan 20 yaşındaki H.Ç.’nin maskeli görüntüsü dikkat çekti. Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'e saldıran O.B. ile korner direğiyle sarı lacivertli oyuncu Mert Müldür’e saldıran E.T. de gözaltına alındı. Bunların yanı sıra sosyal medyada videolu paylaşım yaparak bordo mavili taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M., O.O., E.T., ve A.A. isimli şüpheliler de gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

2 günlük sorgu bugün tamamlandı

Gözaltına alınan 12 taraftarın sorgulaması 2 gün sürdü. Sorgulamanın ardından bugün gözaltına alınanlardan 7’si sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

Almanya’dan karşılaşmayı izlemek için Trabzon’a gelmiş

Ayrıca yerinden söküp eline aldığı korner direğiyle Fenerbahçeli futbolculara saldıran E.T.’nin başkasına ait Passolig ile maça girdiği tespit edildi. Tribünden atlayan ilk taraftar olan maskeli H.Ç. ise Almanya’dan karşılaşmayı izlemek için Trabzon’a gelmiş.

Yorumlar (0)