Musk'tan yeni yapay zeka yorumu... Görüş değiştirdi

Daha önce yaptığı açıklamalarda yapay zeka ile ilgili korkutucu yorumlarda bulunan Elon Musk, karamsar fikirlerini esnetmiş görünüyor. Peki Musk'ın yapay zeka konusunda daha pozitif konuşmasına ne sebep oldu? Detaylar haberde...

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.03.2024, 11:48 20.03.2024, 11:54 Hakan Öksüz
Musk'tan yeni yapay zeka yorumu... Görüş değiştirdi

SpaceX, Tesla ve X platformunun sahibi Elon Musk, sık sık teknolojik gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getiriyor. Milyarder iş insanı daha önce yapay zeka ile ilgili korkutucu açıklamalarda bulunmuştu. Yapay zekanın, insanlık için en yıkıcı güç olacağını öne süren Musk, "İnsan ırkını sona erdirebilir." demişti.

Karamsar fikirlerini esnetti

Yapay zeka destekli yeni sohbet botu Grok'u tanıtan Elon Musk, karamsar fikirlerini esnetmişe benziyor. Düzenlenen halka açık yapay zeka zirvesinde açıklamalarda bulunan Musk'ın yapay zeka hakkındaki görüşlerinin bu kez daha az karamsar olduğu kaydedildi. 

"Olumlu senaryolara inanmak için daha çok sebebimiz var"

"Yapay zekanın olumlu yönlerinin öne çıkması daha olası" diyen Musk, "Bütün insanlığı sona erdirme olasılığının yüzde 10 ya da 20 civarında olduğunu düşünüyorum. Yani olumlu senaryolara inanmak için daha çok sebebimiz var." ifadelerini kullandı.

Grok'u piyasaya sürdü, korkuları azaldı

OpenAI'dan daha iyi olduğunu iddia ettiği yapay zeka botu Grok'u piyasaya sürmesinin ardından milyarder girişimcinin, yapay zeka ile ilgili korkularının azaldığı kaydedildi. Sosyal medya platformu X'te beta aşamasında kullanılan Grok ile ilgili gelişmeler, yapay zeka meraklıları tarafından yakından takip ediliyor.

Yorumlar (0)