Fenerbahçeli Djiku, ‘Hayatlarımızdan endişe duyuyorduk’ sözleriyle anlattı

Olaylı Trabzonspor karşılaşmasına ilişkin konuşan Fenerbahçeli savunma oyuncusu Alexander Djiku, yaşanan olaylar sırasında kendisinin ve arkadaşlarının hayatlarından endişe ettiğini anlattı.

SPOR 22.03.2024, 09:26 23.03.2024, 12:29 Şeyda Gül
Fenerbahçeli Djiku, ‘Hayatlarımızdan endişe duyuyorduk’ sözleriyle anlattı

29 yaşındaki Ganalı futbolcu Alexander Djiku, İngiliz yayın kuruluşu Sky Sports'a konuştu. Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maçın ardından taraftarların sahaya girmesiyle ilgili konuşan Djiku, “Hayatlarımızdan endişe duyuyorduk. Çünkü bir taraftar savaşmaya hazır olduğunda ne olacağını asla bilemezsiniz. Ben, takım arkadaşım Livakovic ve diğerlerinin aksine darbe almadığım için şanslıydım” ifadelerini kullandı.

Bazı takım arkadaşlarımın kendilerini savunmaktan başka çareleri yoktu

Karşılaşmanın ikinci yarısında taraftarların sahaya su şişesi, bozuk para ve sis bombası attığını belirten Djiku, anonslar yapıldığını, hakem ve Trabzonsporlu oyuncuların maçın durmaması için defalarca taraftarlardan sakin olmalarını istediğini anlattı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte her maçta yaptıkları gibi saha ortasında galibiyeti kutladıklarını ifade eden Djiku, taraftarların sahaya girdiğini gördülerini söyledi. Birkaç saniye içinde yüzlerce insanın kendilerine doğru geldiğini dile getiren Djiku, görevlilerin tavsiyesi ve Trabzonsporlu oyuncuların yardımıyla herkesin aynı anda içeri girdiğini ifade etti. Her şeyin çok hızlı geliştiğini vurgulayan Djiku, “Bazı takım arkadaşlarımın hayatlarını kurtarmak için kendilerini savunmaktan başka çareleri yoktu” şeklinde konuştu.

Eşim ve iki çocuğumla Türkiye’de mutlu bir hayatım var

Kariyeri boyunca Fransa ve Türkiye'de birçok kabul edilemez olaya şahit olduğunu kaydeden Djiku, ancak bunun sadece iki ülkeyle sınırlı olmadığını belirtti. “Eşim ve iki çocuğumla Türkiye'de mutlu bir hayatım var” diyen Djiku, Türkiye’nin olağanüstü bir yaşam standardına sahip çok güvenli bir ülke olduğunu aktardı. İnsanların açık fikirli ve çok misafirperver olduğuna dikkati çeken Djiku, “Bu da benim için burayı Avrupa'nın en iyi başkentlerinden biri yapıyor. Londra ile aynı seviyede” dedi.

Aston Villa ile karşılaşmayı umuyoruz

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde eşleştikleri Olympiakos ile zorlu bir tur mücadelesi vereceklerini söyleyen Djiku, “Yarı finalde İngiltere'nin en iyi futbolunu oynayan Aston Villa ile karşılaşmayı umuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)