NBA'de Kemna Walker ilki yaşadı! Ortalık karıştı

Boston Celtics'in sahasında San Antonio Spurs ile oynadığı maçta Kemna Walker kariyerinde ilki yaşarken, NBA'de görmeye alışkın olmadığımız bir şekilde tepkide bulunan bir taraftar, yakalanarak tutuklandı. Sosyal medya kullanıcıları, Kemba Walker hakkında verilen karara isyanda bulundu.

SPOR 09.01.2020, 09:37 12.01.2020, 15:24
NBA'de Kemna Walker ilki yaşadı! Ortalık karıştı

NBA’de dün gece Boston Celtics’in sahasında San Antonio Spurs ile oynadığı karşılaşma, konuk takımın 124-119’luk galibiyetiyle sona erdi. TD Garden’da oynanan maçta Kemba Walker, 3. çeyrekte hakeme yaptığı itirazın ardından diskalifiye oldu. LaMarcus Aldridge ile yaşadığı bir pozisyonda kendisine faul yapıldığını ifade eden Kemba Walker, hakeme doğru yürüyerek bir şeyler söyledi. Hakem ise iki kez teknik faul çaldığı Kemba Walker’ı oyunda attı. Kemba Walker, böylelikle kariyerinde ilk kez diskalifiye edildi.

Hakemin kararına tepkide bulunan Brad Stevens da teknik faul aldı. Ortalık bir anda karışırken, hiç beklenmedik bir olay meydana geldi. Hem takımının geride olmasına hem de Kemba Walker’ın oyundan atılmasına sinirlenen bir taraftar, NBA’de pek de görmeye alışkın olmadığımız bir şeyi yaptı. Elindeki içki kutusunu San Antonio Spurs yedeklerinin oturduğu alana atan taraftar, bir anda ortalığın buz kesmesine sebep oldu. San Antonio Spurs oyuncuları neye uğradıklarına anlam veremezken, güvenlik görevlileri taraftarı hemen bularak salon dışına çıkardı. Taraftarın gözaltına alındığı belirtildi.

Diskalifiye olması hakkında maçtan sonra bir açıklamada bulunan Kemba Walker “Sanırım hakem pozisyonda kendisine yaptığım itirazı biraz fazla buldu. Bu tamamen kişisel bir karar… Maçlarda karar verme yetkisi onlarda ve o da kararını verdi” dedi. Üç maçtır takımını yalnız bırakan Kemba Walker, böylece geri döndüğü maçı tamamlayamadan parkeden ayrıldı.
 

Yorumlar (0)