La Liga tarihinde bir ilk!

8 Aralık'ta Villarreal ile Atletico Madrid arasında oynanacak olan La Liga karşılaşması,  ABD’nin Miami kentinde oynanacak.

SPOR 17.10.2019, 17:04
La Liga tarihinde bir ilk!

Premier Lig ekipleri ile beraber dünyanın en çok izlenilen iki futbol liglerinden birisi olarak kabul edilen İspanya La Liga, ülke dışına çıkma planları yapıyor. Ülkenin iki önemli takımı Villarreal ile Atletico Madrid arasında 8 Aralık’ta oynanacak olan karşılaşma, İspanya yerine Amerika Birleşik Devletleri’nde oynanması hedefleniyor.

İki takımda karşılaşmalarını yurt dışında oynamayı istedikleri, ABD’nin Miami kentinde karşılaşmak üzere anlaşma sağladıkları iddia edildi. La Liga yönetiminin de takımlarla aynı düşünceye sahip olduğu İspanya Futbol Federasyonu’ndan konu ile alakalı iznin alınmasının ardından girişimin resmiyete döküleceği tahmin ediliyor.

La Liga, Miami’ye taşınıyor

Villarreal Başkanı Fernando Roig konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Umarım bu girişim başarıyla sonuçlanacak. Amerika Birleşik Devletleri gibi önemli bir ülkede oynayarak, İspanya ligini yurt dışına ihraç edecek olmamız bence iyi bir şey. Gerekli konuşmaları yaptığımız bu girişim gerçekleştiği takdirde tarihte bir ilk olacak” 

La Liga'da daha önce bu alandaki, ilk girişim geçen yıl yapmış, Girona ile Barcelona takımlarının Miami’deki Hard Rock Stadyumu’nda karşılaşma istekleri, İspanya Futbol Federasyonu ile FIFA tarafından kabul edilmemişti.

Yorumlar (0)