Konferans Ligi'nde final günü: İşte maçın saati ve kanalı

Avrupa Konferans Ligi finalinde bu akşam İtalyan takımı Fiorentina ile İngiliz temsilcisi West Ham United karşılaşacak. İşte zorlu maça dair detaylar...

SPOR 07.06.2022, 10:45 07.06.2023, 17:50 Hakan Öksüz
Konferans Ligi'nde final günü: İşte maçın saati ve kanalı

UEFA'nın kulüpler düzeyindeki 3 numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde final günü geldi çattı. İtalyan ekibi Fiorentina ile İngiliz temsilcisi West Ham United, bu akşam saat 22.00'de başlayacak maçta karşı karşıya gelecek. 

TV8'den naklen yayınlanacak

Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Eden Arena'da yapılacak maç, TV8'den naklen ekranlara gelecek. Önceki yıl ilk defa düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin şampiyonu, Hollanda ekibi Feyenoord'u finalde 1-0 yenen İtalyan ekibi Roma olmuştu. Bir başka İtalyan takım olan Fiorentina, turnuvanın ikinci yılında şampiyon olmak istiyor.

İki takım, kendi liglerini kaçıncı sırada bitirdi

İtalya Seria A'yı 8. sırada bitiren Fiorentina, kupayı kazanarak gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi'ne direkt katılım hakkı elde etmek istiyor. İngiltere Premier Lig'i 14. sırada tamamlayan West Ham United, Avrupa'daki başarılı sezonunu kupayla taçlandırmayı hedefliyor.

İtalyanlar, bu sezon Avrupa'ya damga vurdu

UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi Konferans Ligi finalinde de bir İtalyan takımı yer alıyor. İtalyan ekipleri, bu sezon Avrupa kupalarına damga vurdu. 
Geçen sezonun Konferans Ligi şampiyonu Roma, bu sezon Avrupa Ligi finalinde İspanyol Sevilla'ya yenildi. 10 Haziran'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde ise İtalyan ekibi Inter ile İngiliz devi Manchester City karşılaşacak.

Yorumlar (0)