İşte Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları...

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16'da rakiplerini eleyen Manchester City ve Lyon çeyrek finale çıktı.

SPOR 08.08.2020, 01:00 08.08.2020, 13:15
İşte Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 rövanşında M. City, evinde R. Madrid'i, Lyon ise misafir olduğu sahada Juventus'a 2-1'lik mağlubiyetinin ardından kendi evinde aldığı 1-0'lık skorla çeyrek finale çıktı.

Manchester City - Real Madrid maçı

M. City, İspanyol ekibi Real Madrid'i Etihad Stadyumu'nda konuk etti.

Yüksek tempoyla başlayan mücadelede 9. dakikada Jesus'un pasında topla buluşan Sterling topu ağlara gönderdi ve İngiliz ekibi 1-0 öne geçti.

Dakikalar 28'i gösterdiğinde Real Madrid, Benzama'nın golüyle birlikte skoru eşitledi ve ilk yarı bu skorla birlikte sona erdi.

İkinci yarıya gelindiğinde ise iki takım da hücumda etkili olmaya çabaladı. 68. dakikada defansın yaptığı hatayı değerlendirip Jesus araya girdi ve topu ağlarla buluşturdu. Skor 2-1 oldu. Bu golden başka maçta gol kaydedilmedi.

İlk karşılaşmada da aynı sonucu elde eden M. City bu sonuçla birlikte çeyrek finale çıktı.

Juventus-Lyon

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Son 16 Turu'nun ilk maçında İtalyan ekibi deplasmanda 1-0 yenilmişti. Juventus rövanşta ise Lyon'u evinde ağırladı.

Dakikalar 12'yi gösterdiğinde Fransız ekibi penaltı elde etti. Depay beyaz noktanın başına geçerek topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne çıkardı.

43. dakikaya gelindiğinde hakem Juventus'un lehine bir penaltı kararı verdi. Christiano Ronaldo yaptığı penaltı atışını gole çevirip ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu.

İkinci yarıya gelindiğinde ataklarını ev sahibi gol sıklaştırdı ve 60. dakikaya gelindiğinde Ronaldo tekrar sahneye çıktı. İtalyan ekibi 2-1 öne geçti.

Bu skor yine de Juventus için yeterli olmadı ve Lyon çeyrek finale adını yazdıran ekip oldu.

Yorumlar (0)