İsmail Balaban, Alaplı’da başpehlivan oldu 

Zonguldak’ta düzenlenen 30’uncu Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan, İsmail Balaban oldu.  

SPOR 26.09.2021, 10:25
İsmail Balaban, Alaplı’da başpehlivan oldu 

Katıldığı bir televizyon programı ve programda gelen şampiyonluk ile ünü artan pehlivan İsmail Balaban, bu sene Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kaybetse de Zonguldak Alaplı’da düzenlenen güreşlerde ilk ez başpehlivanlık unvanını kazandı. 550 sporcunun katıldığı yarışlarda Salih Erinç ile finale kalan Balaban, “Güreş Ağası” unvanını, 267 bin lira ödeyen iş insanı Mesut Gülten’den aldı. 



“Ata sporumuzu unutmadık, unutturmayacağız” 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ata sporu geleneğini sürdürdüklerini belirterek şunları aktardı: “Pandemi sebebiyle ata sporumuza bir süre ara vermiştik. Ama sporumuzu unutmadık, unutturmayacağız. Hem sporcumuzun hem de ata sporumuzun yanındayız. Bu sene güzel bir organizasyona imza attık. Kırkpınar’da güreşen tüm pehlivanlar buraya geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” 



Diğer kategorilerde kazananlar 

Güreşlerde büyük ortada Ferit Keskin, tozkoparanda İsmail Gencer, başaltında Osman Kan, ayakta İsa Köse, Küçük ortada Sefa Yılmaz ve Talat Uyar, teşvik 1’de Onur Sala, teşvik 2’de Efe Arıcan, minik 1’de İsmail Çoratçı ve minik 2’de de Fahrettin Çelik birinci oldu. 

Etkinliği Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu ve Polar Türkmen, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ilçe protokolleri ve çok sayıda vatandaş da izledi. Oluşan yoğunluk sebebiyle mesafe kuralları hiçe sayılırken güvenlik güçleri de güreş alanını boşaltmak için sık sık anonslarda bulundu. 











Yorumlar (0)