Hem avukat hem de WNBA yıldızı!

WNBA ekiplerinden Minnesota Lynx'in başarılı oyuncusu Maya Moore, avukatlık yapması nedeniyle ikinci sene art arda WNBA'de yer almayacağını duyurdu.

SPOR 23.01.2020, 16:33
Hem avukat hem de WNBA yıldızı!

Minnesota Lynx'de forma giyen Maya Moore, ikinci sene üst üste WNBA’de oynamayacağını ve hukuk alanında çalışacağını dile getirdi. Moore geçen yıldan beri 50 sene hapis yatmaya mahkum edilen Jonathan Irons’ın masumiyetine inandığı gerekçisiyle kendisinin avukatlığını yapıyor.

Şu an 39 yaşında olan Irons, 16 yaşındayken hırsızlık ve ev sahibine silahla saldırı nedeniyle 50 yıl hapse mahkum edilmiş. Kendisini suçlu olarak tanımlayan ev sahibine karşın, olay yerinde Irons’ın herhangi bir DNA, parmak izi veya kan örneğine rastlanmadığı ifade ediliyor. Moore, Irons ile 2007 yılında tanıştıktan sonra davayla ilgilenmeye başlayınca durumu anlamış. Verilen cezanın adil olmadığına inanan Moore, Irons’ın hapisten kurtulabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Modern kölelik ve ırkçılığa karşı savaşan End It isimli sosyal hareketin bir parçası olan Maya Moore, ceza yargı reformunun da yürürlüğe girmesi için çalışmalar yürütüyor. Basketboldan emekli olmayı düşünmediğini belirten yıldız oyuncu, “Şu an içinde bulunduğum durumdan memnunum. Çevremdeki insanlar vakit ayırabiliyor ve yararlı oluyorum. Hayatta basketboldan çok daha önemli şeyler var” dedi.

Maya Moore geçen sene aldığı oynamama kararıyla tüm basketbol dünyasında şaşkınlığa neden olmuştu. 2014 yılında lig MVP’si olan, 6 kez All-Star Moore; Türkiye’de gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda ABD ile zafere ulaşmıştı. Ayrıca ünlü oyuncunun 2012 ve 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları altın madalyaları da bulunuyor.

WNBA’de senelik 120 bin dolar kazanan Moore (LeBron James’in bir normal sezon maçında kazandığı maaşın dörtte birine eşit), Avrupa’da da forma giyiyordu. Gelirlerini bu şekilde artırmayı hdefleyen yıldız oyuncu, halen kariyerinin en iyi döneminde olmasına karşın aldığı bu kararla üst üste ikinci sene parkelerde yer almayacak.

Yorumlar (0)