Haaland: Şu anda dünyanın en yeteneklisi Moukoko

Borussia Dortmund'un genç yıldızı Erling Haaland, 16 yaşındaki takım arkadaşı Youssoufa Moukoko'nun an itibarıyla dünyanın en büyük yeteneği olduğunu iddia etti.

SPOR 22.11.2020, 20:04
Haaland: Şu anda dünyanın en yeteneklisi Moukoko

Alman ekibi Borussia Dortmund’un golcüsü Erling Haaland, Youssoufa Moukoko’nun gelecekte dünya futboluna damga vuracağını öne sürdü. İki gün önce 16 yaşına giren Youssoufa Moukoko, dün takımı Borussia Dortmund’un deplasmanda Hertha Berlin’i 5-2 mağluğ ettiği maçın 85. dakikasında Erling Haaland’ın yerine oyuna dahil olarak Nuri Şahin’in rekorunu egale etti ve Bundesliga tarihinin en genç futbolcusu oldu.

Henüz 16 yaşında

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Erling Haaland, Youssoufa Moukoko için, “Şu an itibarıyla dünyanın en büyük yeteneği kesinlikle o. Sadece 16 yaşında. Bu inanılmaz bir şey. Önünde muhteşem bir kariyer var.” diye konuştu.

Erling Haaland, Youssoufa Moukoko’nun kendisiyle kıyaslanması üzerine ise, “Ben 20 yaşımı geçtim. Artık yaşlanıyorum.” dedi.

Borussia Dortmund’un patronu Lucien Favre de genç futbolcu için, “Bizimle 14 gündür antrenmanlara çıkıyor. Yaklaşık 10 kadar oyuncu milli takımdan döndü. 5-2’lik skor da onu oyuna almak için uygun koşullar oluştu. Çok ama çok genç bir oyuncu. Çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Hücum hattı zengin bir takımız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)