Galatasaray'da Onyekuru transferi 'tamam'!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla vurguladığı ocak operasyonu için harekete geçildi. Sarı-kırmızılı kulüp, yıldız futbolcuyu kulübünden 1.5 yıllığına kiralama konusunda anlaşma sağladı. 

SPOR 29.11.2019, 10:35 29.11.2019, 10:45
Galatasaray'da Onyekuru transferi 'tamam'!

Geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Galatasaray’da 16 gol atarak dikkat çeken ve 15 milyon euro bonservis bedeliyle Monaco’ya transfer olan Henry Onyekuru'nun, devre arasında Florya’nın yolunu tutacak ilk isim olacağı tahmin ediliyor. 

Sarı-kırmızılı kulüp, haftalardır devam eden pazarlıkların ardından 22 yaşındaki kanat oyuncusunu 1.5 sezonluğuna kiralama hususunda anlaşmaya vardı. Galatasaray, daha önce Onyekuru’yla da her konuda mutabakat sağlamıştı.

Bu operasyon için Galatasaray, Monaco kulübüne 2.5 milyon euro ödeyecek. Onyekuru'ya verilecek senelik ücret ve diğer ayrıntılar ise daha sonra kesinleşecek. 

Henry Onyekuru'nun tekrar transfer edilmesini isteyen bir numaralı isim teknik direktör Fatih Terim'di. Tecrübeli çalıştırıcı, yaz döneminde de Nijeryalı futbolcunun Everton’dan alınmasını istemiş fakat Monaco'nun araya girmesiyle planlar gerçekleşmemişti. 

Onyekuru'nun Fransa’da beklentileri karşılamaması, tam da başarı sağlaması gereken dönemde sakatlanması bir anlamda sarı-kırmızılı kulübün işine gelmiş oldu. Galataray'ın genç yıldızı yeniden kadroya katmasını sağlayan en önemli ayrıntı ise oyuncunun yeniden bu formayı giymeyi çok istemesiydi.

Yorumlar (0)