Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

Galatasaray Spor Kulübü, başkanlık seçimlerinin iptal edildiğini açıkladı.

SPOR 05.05.2021, 20:41 06.05.2021, 13:56
Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

Galatasaray, gerçekleştirilecek olan başkanlık seçiminin, yeni idari önlemler göz önünde bulundurularak salgın şartlarının olanak vereceği en yakın tarihe kadar iptal edildiğini duyurdu.

Tüzük kuralları uygulanacak

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Tüzüğümüzün 61'inci maddesi gereği Galatasaray başkanlığına aday olabilmek için seçimin gerçekleştirileceği Genel Kurul'a katılma hakkına sahip olan en az 100 mensubun imzası ile adaylık başvurusu yapacak kişiyi Divan Kurulu'na tavsiye etmesi ve tavsiye edilen başkan adayının en geç Seçim Genel Kurulu birinci toplantısının tarihinden 15 gün evvel saat 18.00'e kadar imza karşılığında Divan Kurulu'na teslim yükümlülüğü yer almaktadır. Tüzük hükmü sebebi ile başkan adayları söz konusu yükümlülüklerini 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 18.00’e kadar yerine getirmeleri gerekmekte olup bahse konu süreç tam kapanma uygulaması dönemine rastlamaktadır.

Seçim iptal edildi

Tüzüğümüzün 27'nci maddesi gereğince seçimlerin mayıs ayının ikinci yarısının hafta sonu günlerinden birinde yapılma mecburiyeti bulunmaktadır. 17 Mayıs'tan sonra sokağa çıkma kısıtlamasının devam edip etmeyeceği belli değildir. Bahse konu idari önlemler ve kısıtlama kararları doğrultusunda, adaylık başvurularının sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilememesi ve seçimli toplantının tüzük hükümlerine uygun olarak yapılamaması olasılıkları da dikkate alındığında, katılımcı sayısının daha yüksek olacağı demokratik şartlarda bir genel kurul gerçekleşmesi adına, yukarıda bahsedilen Genel Kurul toplantı tarihlerinin salgın koşullarının olanak vereceği en yakın tarihte yapılmak üzere iptal edilmesine karar verilmiştir."



Yorumlar (0)