Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Ülkenin en büyük kulübüyüz 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dünya genelinde 100 milyona yakın taraftarlarının olduğunu, Türkiye genelindeki taraftar sayısının yüzde 45'lik kısmının ise Galatasaray'a mensup olduğunu dile getirdi ve ekledi: Türkiye’deki en büyük kulübüz.

SPOR 21.03.2021, 17:21
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Ülkenin en büyük kulübüyüz 

Galatasaray Spor Kulübü yeni üyelerine kartlarını bugün düzenlenen törenle teslim etti. Ali Sami Yen Spor Komleksi’nin Türk Telekom Stadyumu’nda yapılan törende berat edenlere de yeni kartları verildi. Tören sırasında Galatasaray’ın kuruluşundan bugüne kadar görseller ve videolarla hazırlanmış bir kısa film de izlendi.

Başkan Mustafa Cengiz, törende açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük kulübünün Galatasaray olduğunu belirten Cengiz, “Türkiye’nin yüzde 45’i Galatasaraylı ve dünya genelinde yaklaşık 100 milyon taraftarımız var.” cümlelerini de sözlerine ekledi.



“Lisede, bir odada kurulan takım şu anda Türkiye’nin en büyük kulübü.”

Mustafa Cengiz konuşmasına, “Değerli Galatasaraylılar, bizleri bugün bir araya getiren bu değerli armaya, bunu sağlayan Ali Sami Yen’e ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerimi sunar ve onları saygıyla anarım. Az önce filmi izlerken aklıma UEFA’daki savunmamız geldi. Savunmada, “Hepiniz lise okudunuz mu?” diye sordum. Karşımızdaki UEFA heyeti çok değerliydi. Dışişleri bakanları, insan hakları başkanları, büyükelçiler ve başbakanlar vardı. “Lise okudunuz mu?” diye sordum. ‘Bir lisede okuyorsunuz, 5-6 genç bir araya geliyorsunuz ve bir takım kuralım diyorsunuz. Lisede, o bir odada kurulan takım, bugün sayısız taraftara sahip oluyor ve Türkiye’nin en büyük kulübü, dünyanın ise en büyük kulüplerinden biri oluyor.’ ifadelerini kullandım.” cümleleri ile başladı.

“Taraftar sayımız 100 milyona yakın.”

Mustafa Cengiz, “Dünya genelindeki taraftar sayımız 100 milyona yakın. Ben de kendimi bildim bileli Galatasaraylı biriyim. Bugün ülkemizin yüzde 45’lik kısmı Galatasaraylı. Savaşların boy gösterdiği o zorlu dönemde Ali Sami Yen bu takımı kurdu ve takım bugünlere geldi. Bundan gurur duymalıyız. Dünyada hiçbir sivil toplum örgütüne ya da takıma nasip olmamış bir inanışın temsilcileriyiz.” cümleleri ile sözlerini tamamladı. 

Yorumlar (0)