Filenin Sultanları'nın rakibi Güney Kore!

Kadınlar voleybolunun en prestijli organizasyonu olan FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası, 23 Eylül'de başladı. B Grubu'nun ilk maçında Tayland'a 3-2 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarın Güney Kore ile kozlarını paylaşacak. İşte maça ve turnuvaya dair detaylar...

SPOR 26.09.2022, 16:01 27.09.2022, 13:29 Hakan Öksüz
Filenin Sultanları'nın rakibi Güney Kore!

Hollanda ve Polonya'nın ev sahipliğinde 23 Eylül'de başlayan FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası, 24 ülkenin katılımıyla düzenleniyor. Final maçının 15 Ekim'de yapılacağı turnuva, kadın voleybolunun en prestijli organizasyonu olarak tanınıyor. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı; Polonya, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Tayland ve Hırvatistan'ın da bulunduğu B Grubu'nda yer alıyor.

Turnuvadaki ilk maçında 24 Eylül'de Tayland'a 3-2 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, organizasyonun ikinci karşılaşmasında yarın Güney Kore ile kozlarını paylaşacak. Zorlu mücadele, Polonya'nın Gdansk şehrinde yer alan Ergo Arena'da yapılacak. 

İşte Türkiye'nin gruptaki rakipleri

Filenin Sultanları, Türkiye saati ile 15.00'te başlayacak olan karşılaşmada rakibini yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini almak istiyor. Millilerimizin dördüncü olduğu B Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti zirvede yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti, önceki gün oynanan maçta Güney Kore'yi 3-0 mağlup etmişti.

Turnuva nasıl oynanacak?

Turnuvanın grup maçları 2 Ekim'de sona erecek. Gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar üst tura çıkacak. Burada 16 takım, iki gruba ayrılacak ve aralarında maç yapacak. Bu aşamada yapılacak olan maçlar, 9 Ekim'de tamamlanacak. Buradaki gruplarda ilk dört sırayı alan takımlar, 11 Ekim'de çeyrek final karşılaşmalarına çıkacak. Yarı final karşılaşmaları 13 Ekim'de, final maçı ise 15 Ekim'de oynanacak. 

Yorumlar (0)