Dünya Kupası’nın Katar’a maliyeti belli oldu

Bu sene Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası, bugüne kadarki en pahalı Dünya Kupası olarak tarihe geçecek. Bu kapsamda, turnuvayı üstlenen Katar’ın harcadığı para da ortaya çıktı. 

SPOR 18.11.2022, 14:47 20.11.2022, 08:04
Dünya Kupası’nın Katar’a maliyeti belli oldu

4 yılda bir düzenlenen Dünya Kupası, 20 Kasım’da oynanacak olan Katar-Ekvator maçı ile başlıyor. Dev organizasyon, 18 Aralık’a kadar devam edecek. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun yer alacağı son Dünya Kupası olarak düşünülen turnuva, şimdiden büyük heyecan uyandırdı. Dünya Kupası’nın ev sahipliğini üstlenen Katar’ın bugüne kadar harcadığı para ise dudak uçuklattı. Katar hükümetinin bugüne kadar hiçbir masraftan kaçınmayarak 300 milyar dolar harcadığı bildirildi. 

12 senede 300 milyar dolar harcadılar

ABD merkezli yayın organı Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre Katar, 300 milyar doları toplam 12 sene içerisinde harcadı. Dev bütçe kapsamında, stadyumlar, sokaklar, oteller ve eğlence mekânları baştan aşağı yenilendi. Ulaşım ağının kolaylaştırılmasına yönelik metro istasyonları inşa edildi. Turnuvanın bir önceki ev sahibi Rusya, organizasyon için 11,6 milyar dolarlık bir bütçe ayırmıştı. Öte yandan Katar’ın dev turnuva sayesinde toplam 5,4 milyar dolarlık gelir beklediği öğrenildi. Son Dünya Kupası'nı ekran başında yaklaşık 3,6 milyar kişi izlerken Katar'daki organizasyonda bu sayının aşılacağı tahmin ediliyor. Dev organizasyon, 200’ü aşkın ülkede canlı yayınlanacak. 

Yorumlar (0)