Cornelius: Abdullah Avcı’nın şampiyonluktaki payı büyük

Trabzonspor’un golcü futbolcusu Andreas Cornelius, elde edilen tarihi şampiyonluk hakkında görüşlerini paylaşarak, “Abdullah Avcı bu sezon bize Avrupa çapında bir takım oyunu oynattı. Kendisinin şampiyonluktaki payı büyük” dedi. 

SPOR 07.06.2022, 14:29
Cornelius: Abdullah Avcı’nın şampiyonluktaki payı büyük

38 senelik şampiyonluk hasretine son veren Trabzonspor’da başarılı bir sezon geçiren Cornelius, attığı 15 golle taraftarın sevgilisi oldu. Trabzonspor forması giydiği ilk sezonda şampiyonluk sevinci yaşadığını dile getiren yıldız futbolcu, “Bu şampiyonluk, kariyerimin bugüne kadarki en üst seviyesi” şeklinde konuştu. 

“Taraftarımız bize iç saha maçlarında harika bir atmosfer sunuyor”

Trabzonspor taraftarının futbola çok düşkün olduğunu dile getiren 29 yaşındaki santrfor, “Bu sene taraftarımız bize muhteşem destek verdi. Çok keyifli maçlar çıkardık. Taraftarımız bize iç saha maçlarında harika bir atmosfer sunuyor. Bu durum da bizim motivasyonumuzu çok artırdı. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. 

“Başarılı ve kaliteli bir teknik adama sahip olduğumuz için çok şanslıyız”

Abdullah Avcı’nın çok başarılı bir teknik direktör olduğunu belirten Andreas Cornelius, “Abdullah Avcı bu sezon bize Avrupa çapında bir takım oyunu oynattı. Kendisinin bu şampiyonluktaki payı büyük. Çok başarılı ve kaliteli bir teknik adama sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Türkiye’de kendine has bir futbol kültürü var. Burada futbol daha çok duygularla oynanıyor. Burada kalpten oynamak, taktiksel sistemden daha önemli görülüyor” ifadelerini kullandı. 

“Burada 3 senelik daha kontratım var”

Şampiyonluk kutlamaları sırasında bir taraftarın kramponlarını aldığını dile getiren golcü futbolcu, “Çok keyifli bir kutlama yaşadık. Bir taraftarın kramponlarımı almak istemesi beni çok mutlu etti. Kramponlarımı şampiyonluk hatırası olarak saklamak istediklerini söylediler. Her şey çok keyifliydi. Burada 3 senelik daha kontratım var. Hedefimiz daha nice şampiyonluklara ulaşmak. Şampiyonlar Ligi’nde de önemli başarılara imza atmak istiyoruz. Camiamıza yeni mutluluklar yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Hamsik, takım için çok önemli bir futbolcu”

Şampiyonlar Ligi’nde FC Kopenhag ile eşleşmenin kendisini çok mutlu edeceğini dile getiren Cornelius, “FC Kopenhag benim eski takımım. Onlarla eşleşmek benim açımdan gerçek çok güzel bir anı olur. Takımımız çok kaliteli. Her bir oyuncunun ayrı bir özelliği var. Marek Hamsik bu sene oldukça başarılıydı. Paslarıyla hem beni hem de takımı çok iyi besledi. Sakat olduğu dönemlerde onun yokluğunu fazlasıyla hissettik. Takım için çok önemli bir futbolcu” dedi. 

“Seneye de zorlu bir şampiyonluk yarışı göreceğiz”

Süper Lig’de çok güçlü takımların mücadele ettiğini dile getiren Danimarkalı futbolcu, “Konyaspor harika bir sezon geçirdi. Ligi üst sıralarda tamamlamayı başardılar. Konyaspor’un yerinde seneye bir başka Anadolu takımı da olabilir. Süper Lig’de birçok güçlü takım mevcut. İstanbul’da da büyük takımlar her zaman bu yarışın içinde kalmayı başarıyorlar. Seneye de zorlu bir şampiyonluk yarışı göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Umarım seneye gol kralı olurum”

Gol kralı olamadığı için biraz üzgün olduğunu dile getiren Cornelius, “Şampiyonluğumuzu haftalar öncesinden garantilediğimiz için son maçlarda biraz hedefsiz kaldık. Bu durum da biraz oyunumuza yansımış olabilir. O sebeple maalesef gol kralı olarak sezonu tamamlayamadım. Gol kralı olmayı elbette her futbolcu gibi ben de çok isterdim. Umarım bunu seneye başarabilirim” şeklinde konuştu. 

“Nelsson, şampiyonluk sebebiyle tebrik etti”

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Victor Nelsson’un şampiyonluk sebebiyle kendisini tebrik ettiğini belirten Cornelius, “Nelsson ile milli takımdan arkadaşız. Kendisi gerçekten çok iyi bir insan ve başarılı bir futbolcu. Bana ‘Şampiyonluğu hak ettiniz’ dedi ve tebrik etti. Önümüzdeki sene Galatasaray’ın da yarışın içinde olacağını söyledi. Bu sezon başarılı bir yıl geçirdiğini düşünüyorum. Umarım seneye de bu başarısını devam ettirir” dedi. 

“Taraftarlarımız beni nerede görse yoğun ilgi gösteriyor”

Trabzon’un çok güzel bir şehir olduğunu belirten Cornelius, “Hem Trabzon’u hem taraftarımızı hem de balık yemeyi çok seviyorum. Taraftarlarımız beni nerede görse yoğun ilgi gösteriyor. O sebeple çok fazla gezemiyorum. Eğer birinin dahi kalbini kırarsam çok üzülürüm. O endişeyi taşıdığım için fazla dışarıda gözükmüyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)