Bruno Peres'den şampiyonluk iddiası

Yaşadığı sakatlığın ardından yeniden takıma dönen Trabzonspor'un Brezilyalı savunmacısı Bruno Peres, Antalya'da devam eden kampta açıklamalarda bulundu. Bu sezon ligin çok daha yarışmacı olduğunu vurgulayan Peres, "Geçen sezonki gibi şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe açının öneminin farkındayız. Puan farkını azaltmayı hedefliyoruz." dedi.

SPOR 04.12.2022, 13:49 Hakan Öksüz
Bruno Peres'den şampiyonluk iddiası

Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, yeni sezonun ilk yarısında inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Dünya Kupası arasında çalışmalarını Antalya'da sürdüren bordo mavililerde sakatlık sürecini atlatan Brezilyalı Bruno Peres, gazetecilere konuştu. Takımla birlikte çalışmalara katılan 32 yaşındaki defans oyuncusu, yeni sezonda oluşturulan kadronun çok daha yarışmacı olduğunu sözlerine ekledi.

"Kamp dönemi bize ilaç gibi geldi"

Geçen sezonun şampiyon kadrosuyla yeni kadroyu kıyaslayan Peres, "Aramızdan ayrılanlar oldu, bazı yeni arkadaşlar takıma katıldı. Eğer bir kez şampiyon olmuşsanız, unvanınızı korumaya çalıştığınız sonraki sezon zorlu geçer. Bizim yapmaya çalıştığımız da bu. Sakatlığın nedeniyle takımdan uzak kalsam da arkadaşlarıma desteğimi sürdürdüm. Sezon başında yaşadığımız bazı puan kayıplarından toparlandık. Bence kamp dönemi bize ilaç gibi geldi." dedi.

"Dönebildiğim için mutluyum"

Antalya'da devam eden hazırlıklara ilişkin konuşan Peres, "Uygulamamız gerekenlerin pratiğini yapıyoruz. Yeniden şampiyon olmak istiyoruz. Yaşadığım sakatlık çok ciddiydi. Sakatlığın ardından hocamla konuştum, geri geleceğimi söyledim ama tabi bu bir şakaydı. Böyle bir takımın yeni futbolculara ihtiyacı olur. Dönebildiğim için mutluyum. Sıradak hedefim ise oynayarak özgüven kazanmak ve takıma yardımcı olmak." değerlendirmesini yaptı.

"Edin Visca ile çok iyi anlaşıyoruz"

Kendisi gibi sakatlıktan dönen Edin Visca ile aralarının çok iyi olduğunu kaydeden Bruno Peres, "Aramızda sıkı bir bağ var. Sahada birbirimizi anlıyoruz ve tamamlıyoruz. İkimiz de sakatlık geçirdik ve çok maç kaybettik. Yeniden sahaya dönerek geçen sezonki performansı tekrarlamak istiyoruz. 6 ay az bir süre değil. Bu nedenle her ne kadar kendinize güvenseniz de önce hazırlık maçlarına çıkmalısınız. Dün oynana Hull City maçında kendimi denedim. Maçta sonra ağrı hissetmedim." dedi.

Yabancı oyuncu sınırlaması sorusuna yanıt

Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili sorunun muhatabının kendisi olmadığını belirten Brezilyalı savunmacı, "Hocamızın seçtiği kişi kim olursa olsun onu destekleyeceğiz. Lige dönüşteki ilk maçımızı Fenerbahçe ile yapacağız. Böyle maçlarda oynamak istemeyecek oyuncu yoktur ama kolay bir iş de değildir. İyi bir sonuç alarak taraftarı motive etmek istersiniz. Büyük oyuncular, büyük maçlarda kendilerini gösterir." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe maçında puan farkını kapatmak istiyoruz"

Ligin bu sezon çok yarışmacı olduğunu vurgulayan Peres, "Geçen seneye göre oldukça farklı. Bu sezon takımlar az puan farklarıyla sıralanıyor. Fenerbahçe maçının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. İyi bir skorla maçtan ayrılarak puan farkını kapatmak istiyoruz. Dünya Kupası'nda ise favorim tabii ki Brezilya. 39 yaşındaki arkadaşım Dani Alves ile aynı mevkide oynuyoruz. Orada oynamayı hak ediyor." dedi.

Yorumlar (0)