Aziz Yıldırım'dan Trabzonlu siyasetçilere şike tepkisi!

2010-2011 sezonu ile ilgili şike tartışmaları hakkında Trabzonlu siyasetçilerin yaptığı açıklamaları eleştiren Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, "Sportif rekabet için bilinçsiz açıklamalar yapanlar, FETÖ'nün ekmeğine yağ sürüyor. FETÖ'den yarar görenler edebi ile sussun, zorla konuşturmasınlar bizi." dedi.

SPOR 21.03.2024, 17:46 Hakan Öksüz
Aziz Yıldırım'dan Trabzonlu siyasetçilere şike tepkisi!

Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sona eren 2010-2011 sezonu, şike tartışmalarının odağına yerleşmişti. Fenerbahçe ile Trabzonspor camialarını karşı karşıya getiren tartışmanın son halkası, pazar akşamı oynanan maçın ardından yaşanmıştı. Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı maçın ardından sahaya inen bazı Trabzonspor taraftarları, sarı-lacivertli oyunculara saldırmıştı.

Yeniden gündeme gelen şike suçlamalarını yorumlayan Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, şike söylemlerinin spekülatif bir yalandan ibaret olduğunu kaydetti. 2010-2011 sezonu şampiyonluğu hakkında açıklamalar yapan Trabzonlu siyasetçilerin, temsil ettikleri siyasi parti hangisi olursa olsun, vatandaşları yanlış yönlendirdiğini kaydeden Yıldırım, "toplumsal kutuplaşma" uyarısında bulundu.

"Kupa sonsuza kadar müzemizde kalacak"

Söz konusu söylemler nedeniyle çatışma ortamının körüklendiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, "Hukukun tecelli edeceğini ve kupanın, kendi müzelerine geleceğini söyleyip duruyorlar. Daha önce buna ilişkin yapılan başvurular TFF, AİHM, UEFA, CAS ve FIFA tarafından reddedildi. Böylece 2010-2011 sezonunun şampiyonunun Fenerbahçe olduğu tescillendi. Bu kupayı geri alma hayali, vakit kaybından başka bir şey değil. Kupa sonsuza kadar müzemizde kalacak." dedi.

"UEFA, şike suçlamalarına dair Fenerbahçe'ye ceza vermemiştir"

Dönemin FETÖ'cü unsurlarının çalışmaları nedeniyle UEFA tarafından Fenerbahçe'ye disiplin cezası verildiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, "Ülkemizin yargısı, bu cezanın kurumsal sorumluluğu ile ilgili bir karara varacaktır. Kulübümüzün UEFA'dan ceza aldığı ve buna karşın bir şey yapamadığı, içi boş bir iddiadan ibarettir. Şike suçlamalarına ilişkin UEFA, Fenerbahçe'ye ceza vermemiştir. AİHM, daha sonra TFF'nin verdiği disiplin cezalarını kaldırmıştır." ifadelerini kullandı.

"Tüm suçlamalardan iki defa beraat ettik"

Yaşanan şike sürecinin sonucunda Fenerbahçe bağlılarının suçlamalardan iki defa beraat ettiğini, bunun Yargıtay tarafından onandığını kaydeden Yıldırım, "Aynı süreçte Trabzonspor bağlıları da beraat etti. İki takımın bağlılarının da beraat kararları, CMK'nın aynı maddesine dayanarak verildi. Arada sadece tek bir fark var; FETÖ'nün hakim olduğu mahkemeden 'himmet' karşılığı beraat kararı aldı Trabzonsporlular. Gerekçeli mahkeme kararı, 3 Temmuz sürecinin FETÖ tarafından hazırlanan bir kumpas olduğunu ortaya koydu." değerlendirmelerinde bulundu.

"FETÖ'den yarar görenler edebi ile sussun"

Fenerbahçe'nin aklandığı mahkeme kararlarını görmezden gelenlerin, FETÖ'nün eylemlerini dolaylı yoldan övmüş olacaklarını belirten Aziz Yıldırım, "Gittikleri bu yol, doğru bir yol değil. 3 Temmuz kumpası, FETÖ'nün baş yapıtlarından biridir. Bu kumpas üzerinden toplumun farklı kesimlerini karşı karşıya getirmek, onarılmaz fay hatlarının oluşturulmasına katkı sunmak demektir. Sportif rekabet için yapılan bilinçsiz açıklamalar, FETÖ'nün ekmeğine yağ sürmek demektir. FETÖ'nün kumpası üzerinden Fenerbahçe camiasını karalamaya çalışmak ve iki kulübü çatıştırmak ahmaklıktır. FETÖ'den yarar görenler edebi ile sussun, zorla konuşturmasınlar bizi." dedi.

AK Parti'nin Trabzon adayına seslendi: "O raporu okusun"

AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'e seslenen Aziz Yıldırım, "Görmezden geldiği mahkeme kararları kendisine yeterli gelmiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı'nın masasında duran '15 Temmuz’a Giden Yol' başlıklı raporu okusun. FETÖ'nün kumpasından medet uman siyasetçiler, 15 Temmuz'da milletine silah doğrultanlar ile aynı yola girmişlerdir. Şike kumpası üzerinden kulübümüze parmak sallayanların bir kısmı, bugün vatansız olarak firari durumdadır." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)