Ardahanlı golfçüler turnuvalara meralarda hazırlanıyor

Ardahanlı golfçüler, Türkiye Golf Federasyonu tarafından gelecek sene gerçekleştirilecek turnuvalara, golf sahasının haricinde bazı zamanlarda meralarda antrenman yaparak hazırlanmaya çalışıyor.

SPOR 26.08.2021, 00:00 27.08.2021, 09:02
Ardahanlı golfçüler turnuvalara meralarda hazırlanıyor

Halil Efendi Mahallesi'ndeki Kura Nehri çevresindeki hayvanların otladığı mera alanlarında eğitmen Hakan Fırıncı idaresinde çalışmalarına devam eden 25 golfçü, bazı zamanlarda ise antrenmanlarını golf için hazırlanmış sahalarda yapıyor.

“Günün imkan ve koşullarına göre ayarlıyoruz”

Gazetecilere açıklamalar yapan Golf eğitmeni Hakan Fırıncı, şimdiden gelecek sene yapılacak turnuvalara hazırlandıklarını ifade etti.

Üç farklı noktada çalışma yaptıklarını dile getiren Fırıncı, şunları söyledi:

"Ekip olarak biz, başta Kovid-19 tedbirleri olmak üzere birçok önlemi göz önüne alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekip olarak bugün de merada çalışmaya karar verdik. Mesela bir gün golf sahasında çalışırken, başka bir gün sahada, statta bu çalışmayı yapıyoruz. O günün şartlarına ve imkanlarına göre bir ayarlama yapıyoruz. Bugün merayı, antrenman için seçtik. Çünkü bu mera, sporcularımızın evine yürüme mesafesinde bulunuyor. Bizim için bir avantaj oluyor bu."

“Amacımız Ardahan’ı temsil etmek”

Günde 2 saat çalıştıklarını ifade eden Fırıncı, "Amacımız önceki senelerde olduğu gibi Ardahan’ı başarıyla temsil etmek. Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu ile Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar başta olmak üzere bize destek olan herkese teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

14 yaşındaki golfçü Semiha Gülşen Çimen, bu sene iddialı olduklarına dikkat çekerek, "Yoğun bir şekilde turnuva hazırlıklarına başladık. Hedefimiz ekip olarak Ardahan'ı başarılı bir şekilde temsil etmek. Arkadaşlarım ve ben, güzel başarılar yakalayacağımıza inanıyorum." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)