Altıntop: Bu takımın sorumlusu benim, hocayla devam ediyoruz

A Milli Takım’ın Faroe Adaları’na 2-1 mağlup olduğu maçın ardından açıklamalarda bulunan TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, “Bu takımın sorumlusu olarak söylüyorum, hocayla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SPOR 26.09.2022, 10:00
Altıntop: Bu takımın sorumlusu benim, hocayla devam ediyoruz

UEFA Uluslar B Ligi’ne yükselmeyi garantileyen A Milli Takım, C Ligi’ndeki son maçında Faroe Adaları ile karşı karşıya geldi. Deplasmanda oynanan müsabakada bir türlü istenilen futbolu sahaya yansıtamayan milliler, rakibine 2-1 yenildi. Faroe Adaları’na galibiyeti getiren golleri Davidsen ve Edmundsson atarken, Türkiye’nin tek golü ise 89. dakikada Serdar Gürler’den geldi. 

“Yüzde 1 bile istifa etmeyi düşünmüyorum”

3-3 biten Lüksemburg maçı sonrası Faroe Adaları deplasmanından da puansız dönülmesi, teknik direktör Stefan Kuntz’a yönelik tepkileri artırdı. Maç sonu basın toplantısında konuşan Kuntz, istifayı düşünmediğini vurgulayarak, “Bu yaşadıklarımızın ardından ben şu an yüzde 1 bile istifa etmeyi düşünmüyorum. Bu durum beni daha da fazla motive etti. Buradan daha farklı şekilde çıkmak gerekir. Bu tip sıkıntılı süreçleri daha önce de yaşadım. Bunun üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Ben eğer bir yorum yapıyorsam, bu iddiaların son bulması gerekir”

Maç sonrası açıklamalarda bulunan bir diğer isim de TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’tu. Kuntz’a güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Altıntop, “Yolumuza devam ediyoruz. Biz bu konuda kararlıyız. Artık kimsenin kafasında soru işareti olmaması gerekir. Bizim bir iddiamız var. Ben eğer bir yorum yapıyorsam, bu iddiaların son bulması gerekir. Bu takımın sorumlusu olarak söylüyorum, hocayla devam ediyoruz. İşin gerçeği budur” şeklinde konuştu. 

“Eğer eleştiriler yapıcıysa, başımızın üstünde yeri var”

Alınan sonucun herkesi çok üzdüğünü dile getiren Altıntop, “Elbette bu sonuç bizim açımızdan kabul edilemez. Ancak, ‘Hocamızın arkasındayız’ dememiz, asla bir eleştiri olarak değerlendirilmemeli. Buna saygı göstermenizi istiyoruz. Peş peşe gelen galibiyetlerden sonra nasıl ortaya çıkmadıysak, bugün de özeleştirimizi yapıyoruz. Yeni bir yönetimimiz var. Elbette bazı eleştiriler olacaktır. Eğer bu eleştiriler yapıcıysa, başımızın üstünde yeri var. Kimsenin bireysel bir hedefi yok. Hepimiz Türk futbolunu daha ileriye götürelim diye mücadele ediyoruz. Bunlar bizim kardeşlerimiz. Hocamız ve ekibi 24 saat boyunca daha sağlam bir temel atmak için uğraşıyor” ifadelerini kullandı. 

Altıntop’tan milli futbolculara eleştiri

Sahadaki görüntü sebebiyle milli futbolcuları da eleştiren Altıntop, “Eğer kafanızı topa sokmazsanız, koşmazsanız, ikili mücadeleye girmezseniz, kararlı bir görüntü sergilemezseniz, Lüksemburg’a da kaybederseniz, Faroe Adaları’na da yenilirsiniz. 3 ay önce bu rakiplerimize 4-5 gol attık. Şimdi bu görüntüyü veriyoruz. Elbette üzgünüz, bizim açımızdan kabul edilemez bir durum. Bu duygularımızı oyuncularımızla da paylaşacağız” dedi.

Yorumlar (0)