Ali Koç ihtimalleri sıraladı: "En az 2 sezon yokuz!"

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Ali Koç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olayların "organize ve planlı bir zorbalık" olduğunu söyledi. Trabzon emniyeti ile valiliğini eleştiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Trabzon'da ciddi bir güvenlik zafiyeti vardı. Trabzon emniyeti yetersiz kaldı. Yüzlerce kişi sahaya girdi. Bunlardan sadece 17'si gözaltına alındı." dedi. Koç, Türkiye Kupası'na en az 2 sezon boyunca katılmama düşüncesinde olduklarını da açıkladı.

SPOR 02.04.2024, 20:22 03.04.2024, 00:52 Hakan Öksüz
Ali Koç ihtimalleri sıraladı: "En az 2 sezon yokuz!"

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, kritik bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı başladı. Yaklaşık 30 bin kongre üyesinin katıldığı toplantıda kürsüye çıkan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu. 

"Süper Kupa bileti rezerve etmeyin"

Türkiye Kupası'na en az 2 sezon boyunca katılmama düşüncesinde olduklarını kaydeden Koç, Süper Kupa ile ilgili planlarından bahsetti. Galatasaray ile Şanlıurfa'da oynanması planlanan maç hakkında taraftarlara seslenen Koç, "Süper Kupa bileti rezerve etmeyin. Maça ya çıkmayacağız ya da U19 takımı ile çıkacağız." dedi.

"Organize ve planlı bir zorbalık"

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra saha içinde meydana gelen olaylara değinen Koç, "Dünyanın hiçbir normal ülkesinde bu maçın tamamlanmasına izin verilmezdi. Organize ve planlı bir zorbalıkla şampiyonluklarımız çalınmaya teşebbüs edildi, bir kez daha. Vicdanı olan herkes, bundan rahatsızlık duyar. 7 sezonda yitirdiğimiz 3 şampiyonluğun yanı sıra otobüsümüzün kurşunlanması, sözde şike kumpasları, TFF’nin çifte standart uygulamaları, başarı için her yolu mubah gören rakiplerin nefret kusan açıklamaları ve buna müsamaha gösterenler... Bu olaylar ve döngü, bize 'pes' dedirtti." ifadelerini kullandı.

"Trabzon'da ciddi bir güvenlik zafiyeti vardı"

Trabzonspor maçının ardından yaşananları "organize bir olay" olarak tanımlayan Fenerbahçe Başkanı Koç, "Olaylara göz yumuldu. Maçın gergin geçeceği belliydi. Emniyet müdürlüğü ile valilik, gereken güvenliği sağlayamadı. Şu an genel kurul toplantısı yapıyoruz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, burada olması gerektiği şekilde güvenlik önlemleri aldı. Trabzon'da ise ciddi bir güvenlik zafiyeti vardı. İçişleri Bakanlığımız bunu soruşturmalı. Yüzlerce kişi sahaya girdi. Bunlardan sadece 17'si gözaltına alındı, 5'i tutuklandı." dedi.

Trabzon emniyetini eleştirdi

Kendilerini savunan 3 Fenerbahçeli futbolcunun ve 2 personelin disiplin kuruluna sevkinin gerçekleştiğini hatırlatan Koç, "Maçta gerginlik sürekli arttı. Hocamızı arayıp, takımı sahadan çeebileceğini söyledik. Trabzon emniyeti, burnunun dibinde bulunan stattaki karşılaşmaya müdahale edemedi." diye konuştu.

Erden Timur'a: "Bundan sonra gece uyurken bizi düşün"

Maçın hakemi Halil Umut Meler'i eleştiren Ali Koç, "Avrupa'da olsa lisansını iptal ederlerdi. TFF tarafından yurt dışından getirtilen gözlemci ise tam puan vermiş. Bazı rakiplerimiz, bizim oyunculara ceza verdirmeye de çalıştı, onları not ettik. Bir tanesi var ki, 'yalanın insan versiyonu' olarak sözlüğe girer, terbiyesiz! Çıkmış televizyonlara, Fenerbahçeli oyunculara ceza verilmesi gerektiği mesajını aktarıyor satır aralarında. Seni de not ettik. Bundan sonra gece uyurken bizi düşün. (Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur kastediliyor) Onlara göre futbolcularımız kaçmalıymış. Onların beklediği, futbolcularımızın uslu durarak dayak yemesiydi. Armamızı kahramanca temsil etti futbolcularımız orada." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)