Ali Eren Demirezen, Almanya’da “yılın en iyi boksörü” seçildi

Almanya Boks Ödülleri “Herqul”, Berlin’de gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Organizasyonda milli sporcu Ali Eren Demirezen, “yılın en iyi boksörü” seçildi. 

SPOR 05.09.2022, 10:19 05.09.2022, 16:54
Ali Eren Demirezen, Almanya’da “yılın en iyi boksörü” seçildi

Merkezi Hamburg’da bulunan EC Boxing kulübü adına mücadele eden Ali Eren Demirezen, ödülünü ünlü oyuncu Oktay Kaynarca’nın elinden aldı. Organizasyonda Demirezen’in antrenörü Bülent Taşer de “yılın en iyi antrenörü” ödülüne layık görüldü. 


Ali Eren Demirezen (solda) ve Bülent Taşer (sağda)

“Berlin’de beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ediyorum”

Oktay Kaynarca’nın elinden ödülü aldıktan sonra sahnede bir konuşma yapan Ali Eren Demirezen, “Yaklaşık 6 senedir Almanya’da profesyonel boks yapıyorum. Hamburg’da olmaktan çok mutluyum. Berlin’de beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Başta EC Boxing Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan’a, EC Boxing ekibimize, antrenörüm Başer Hoca’ma şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

“Amerika gibi bir ülkede bu sene 2 kez deplasman yaşamış oldum”

Ödül töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli boksör Demirezen, bu sene zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “1 Ocak’da ABD’nin Miami kentinde maçım oldu. Ardından mayıs ayında Hamburg’da maça çıktım. Temmuz ayında tekrar ABD’ye gittim, New York’ta ciddi bir organizasyon oldu. Amerika gibi bir ülkede bu sene 2 kez deplasman yaşamış oldum. Çok şükür ikisini de kazanıp döndük. Bu yalnızca benim şahsi başarım değil. Arkamda çok iyi bir ekip var. Erol Ceylan’a, Bülent Taşer’e, tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum. Hedeflerimize kararlı bir şekilde yürüyoruz. İnşallah çok daha büyük başarılara imza atacağız” ifadelerini kullandı. 

“Hak ettiğim bir ödülü aldığımı düşünüyorum”

Tören öncesinde yılın boksörü seçilmeyi beklediğini dile getiren Demirezen, “Dediğim gibi zor bir seneydi bizim için. Önemli ve büyük maçlarda ringe çıktım. O sebeple bu ödülü bekliyordum. Hak ettiğim bir ödülü aldığımı düşünüyorum. Şu an profesyonel boksta ağır sıklet dünya sıralamasında ilk 15 isim arasındayım. Bu yıl Washington’a karşı yaptığım maç benim için de sürpriz oldu. O maç belki de yılın maçıydı. Gerald Washington da çok önemli bir isim. Bugün burada hem benim hem de antrenörümün ödül alması çok büyük bir gurur. Gerçekten çok büyük hedeflerimiz var. Kendi alanımızda her zaman zirveyi hedefliyoruz ve bu uğurda çalışıyoruz” dedi. 

“Dünya şampiyonluk kemerini Türkiye’ye kazandırmak istiyorum”

Kısa süre içerisinde daha önemli müsabakalara çıkacağını belirten Demirezen, “1 maç sonra dünya şampiyonluk maçına çıkmayı planlıyorum. Şu an öyle bir niyetimiz var. Dünya şampiyonluk kemerini Türkiye’ye kazandırmak istiyorum. Hem Türkiye’ye hem de Hamburg’a bu mutluluğu yaşatmak istiyorum. Bu şu an benim kısa vadede en büyük hedeflerimden birisi. Allah nasip eder inşallah” şeklinde konuştu.

“Gittiğimiz her ülkede Türk bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz”

Organizasyonda ödüle layık görülen bir diğer isim olan antrenör Bülent Taşer de çok büyük bir gurur yaşadığını dile getirerek, “Yaklaşık 10 senedir bu sporun içerisindeyim. Rahmetli Sinan Şamil Sam ile birlikte bu spora adım atmıştım. O günden bugüne kadar Almanya’da birçok sporcu yetiştirme şansına sahip oldum. Türkiye’den Almanya’ya getirdiğimiz bütün sporculara rehber olmaya çalıştım. Yaptığım işe ne yazık ki Türk televizyonları ve basın gerekli ilgiyi göstermediler. Bu da biraz bizi üzüyor. Maalesef bu sebeple başarımız da biraz engelleniyor. Bu konularda arkanızda basın, televizyon ve sponsor varsa güçlüsünüzdür. Almanya’da kendi kulübümüzün imkânlarıyla böylesine büyük başarılara imza atmak hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Gittiğimiz her ülkede Türk bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)