A Millî Takım liderlik için sahaya çıkıyor!

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 10. ve son karşılaşmasında bugün deplasmanda Andorra ile karşı karşıya gelecek.

SPOR 17.11.2019, 09:11 12.01.2020, 17:51
A Millî Takım liderlik için sahaya çıkıyor!

Avrupa Şampiyonası biletini alan Ay-yıldızlılar, Andorra ile karşılaşacak. A Millîler takımımız rakibini mağlup edip, Fransa ise puan kaybederse H Grubu'nda liderlik koltuğuna oturacak.

Ulusal Stadyum'da oynanacak mücadele 22.45'te başlayacak ve TRT 1'den ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı, Slovak hakem Ivan Kruzliak yönetecek.

Fransa-Arnavutluk

İzlanda ile berabere kalarak EURO 2020 bileti alan millî takım, grup liderliği için Andorra'yı mağlup edip, Fransa'nın deplasmanda Arnavutluk karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyecek.

22 puana sahip olan Fransa'nın 2 puan gerisinde yer alan A Millî Takım, ikili averajda önde olduğu Fransa'nın Arnavutluk deplasmanında herhangi bir puan kaybı halinde grupta liderliğin sahibi olacak.

Millîler, 246'sı deplasmanda, 251'i evinde, 80'i de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 761 gol kaydetti, kalesinde 823 gole engel olamadı.

A Millî Takım, bugüne kadar 88 farklı ülke millî takımıyla karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, 577 maçın 496'sını Avrupa, 32'sini Asya, 23'ünü Amerika, 23'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

578. maç

Ay-yıldızlı ekip, Andorra ile deplasmanda yapacağı karşılaşmayla beraber tarihinde 578. kez sahaya çıkacak. Millî takım, 96 yıllık tarihinde 306'sı resmî, 271'i özel 577 karşılaşmada, biri hükmen olmak üzere 220 galibiyet yaşadı, 135 defa berabere kaldı, 222 kez de rakiplerine karşı mağlup oldu.

En farklı galibiyet Andorra karşısında

A Millî Takım, tarihindeki en farklı galibiyetlerinden birini Andorra karşısında yaşadı. 6 Eylül 2013 tarihinde Kayseri'de oynanan maçta rakibini 5-0 mağlup etti. Umut Bulut'un "hat-trick" yaptığı maçın diğer gollerini Burak ve Arda kaydetti.

Tüm hazırlıklar tamam

Ay-yıldızlılar dün akşam yaptığı antrenman ile hazırlıklarını bitirip kampa girdi. Karşılaşmanın oynanacağı Ulusal Stadyum'da çalışan millîler, ontrol pas, top kapma ve yarı sahada çift kale maç yaptı.

Millî takımda, Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Çağlar Söyüncü, Efecan Karaca, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir ve Mert Günok aday kadrodan çıkarılmış, bu futbolcuların Ümit Millî Futbol Takımı'nda oynayan Ahmed Kutucu, Berkay Özcan, Güven Yalçın ve Mert Müldür, kadroya dahil edilmişti. Teknik direktör Şenol Güneş Andorra karşısında sahaya süreceği ilk 11 netleşti.

İşte A Millî Takımın Andorra maçında sahaya çıkması beklenen ilk 11'i:

Sinan, Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Ozan, Okay, Güven, Deniz, Yusuf, Enes

Yorumlar (0)