21 yaşındaki milli tekvandocu Gamze Özdemir yaşamını yitirdi

21 yaşındaki milli tekvandocu Gamze Özdemir kelebek hastalığı sebebiyle yaşamını kaybetti.

SPOR 08.12.2020, 15:42
21 yaşındaki milli tekvandocu Gamze Özdemir yaşamını yitirdi

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından yapılan açıklamada milli tekvandocularımızdan, Türkiye’ye Balkan ikinciliği de kazandıran Gamze Özdemir’in kelebek hastalığından dolayı 21 yaşında hayata gözlerini yumduğu kaydedildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gamze Özdemir’in yaşamını kaybetmesi sebebiyle yayınlamış olduğu başsağlığı mesajında şu ifadeleri paylaştı.

“Federasyonumuzun Ankara bölgesi milli sporcularından sevgili Gamze Özdemir yakalanmış olduğu kelebek hastalığı yani lupus sebebiyle hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta Ego Spor Kulübü antrenörü İlyas Uluyılmaz olmak üzere bütün tekvando camiası, sevenleri ve ailesine sabır ve başsağlığı mesajlarımı iletiyorum.”

Kelebek hastalığı lupus nedir?

Kelebek hastalığı olarak da bilinen sistemik lupus hastalığı genç yaştaki kadınları daha çok etkileyen bir hastalık. Burun sırtından yanaklara dek uzanan kelebek şeklinde olan döküntüler ve kızarıklıkla karakterize olan kelebek hastalığına yakalanan bir kişinin bağışıklığı, kendi vücuduna ait olan dokuları tanırken sorunlar yaşıyor ve kendi dokularını kendisine yabancı olarak görerek savaş açıyor.

Ağır seyreden ve eğer tedavi edilmezse hayati bir tehlike de oluşturabilen kelebek hastalığı en çok 15-45 yaş arasında bulunan genç kadınlarda görülüyor. Çok nadir ise çocuklarda, yaşlılarda ve erkeklerde SLE hastalığı görülebiliyor.

Yorumlar (0)